Overtuigend MVC’19 wint met forse cijfers van SV Blerick

MAASBREE MVC’19 heeft op overtuigende wijze revanche genomen tegen Blerick. Het werd liefst 5-1 in Maasbree. Opvallend was de gave hattrick van de 20-jarige Mike Peeters voor rust. Door deze 5-1 heeft MVC’19 zich veilig gespeeld in de 3e klasse C.

Bij MVC’19 ontbraken door blessures Joris Timmermans, Jaap Bruijnen, Erik Schoof, Jop Peeters en Rob Custers. Voor beide laatste spelers lijkt een voortzetting van hun voetballoopbaan een utopie. Opvallend bij de gasten was de afwezigheid van keeper Dylan Hauser wegens persoonlijke problemen en zaten de beide kwelgeesten van MVC’19, supersub Luca Willlems en routinier Appie Boulhri, in Maasbree op de bank. De Panningse trainer Roy Schijven startte met een ploeg met veel jeugdige talenten en enkele ervaren routiniers. MVC’19 koos voor een verassende tactische variant, een compact spelende ploeg met zeer snelle omschakelingen.

Je kon merken dat MVC’19 zeer gemotiveerd was. Blerick werd onder druk gezet. De 17-jarige Blerick-keeper Quinn Heumassej kreeg handenvol werk. In de 17e minuut kopte Mike Peeters de 1-0 al binnen. MVC’19 bleef domineren en kwam in de 27e minuut op 2-0. Weer was Mike Peeters de schutter. Blerick kreeg ook kansen, maar de gasten hadden een strafschop (handsbal) nodig om te scoren. Aanvoerder Lennart Gerdes benutte dit buitenkansje. MVC’19 was even aangeslagen, maar Blerick kon niet profiteren. De Maasbreese ploeg herstelde zich en in de 42e minuut werd Mike Peeters vrij voor de keeper gezet. Met zijn derde treffer in een helft scoorde hij een echte hattrick. Blerick mocht van geluk spreken, dat een doelpunt van Ron van den Kerkhof in de 44e minuut werd afgekeurd wegens buitenspel.

MVC’19-er Mike Peeters maakte een hattrick tegen Blerick Foto Math Geurts Fotografie

Na de pauze bleef Blerick goed partij geven. De behendige aanvallers bezorgden de Maasbreese verdediging handenvol werk. Paul van den Kerkhof en zijn mannen lieten echter nauwelijks steken vallen. Verder was doelman Stan Caris solide in het Maasbreese doel. De definitieve klap kreeg Blerick in de 70e minuut, toen Bart Crienen een fraaie aanval via vele schijven met een afstandsschot verzilverde (4-1). Luca Willems en Appie Boulhri vielen in, maar werden goed opgevangen door de Maasbreese defensie. Zeven minuten voor tijd voltrok zich een drama voor de 39-jarige Blerickse routinier Gary Roumimper. Hij stootte de doorgebroken Daan Peters om. MVC’19 kreeg een strafschop, die benut werd door Ron van den Kerkhof, en Gary Roumimper een rode kaart. Een fikse aderlating voor de Blerickse ploeg. In de slotfase kreeg MVC’19 nog vele kansen om de score te verhogen, maar dat zou teveel van het goede zijn geweest.

MVC’19 speelt ook komend seizoen derde klasse en kan de laatste drie wedstrijden tegen Liessel (inhaalwedstrijd), Baarlo en IVO ontspannen spelen. Zondag 19 mei speelt MVC’19 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Baarlo. Na de wedstrijd wordt het einde van de competitie gevierd. Een overwinning op Baarlo zou een mooie kers op de jubileumjaar zijn.