Overtuigende bekerzege MVC’19 A1

MVC’19 A1 oftewel MVC’19 O19- heeft op overtuigende wijze de eerste bekerwedstrijd tegen Panningen A1 gewonnen. Vooral in de tweede helft was MVC’19 A1 heer en meester. Wanneer de goed voetballende Maasbreese ploeg de vele kansen beter benut had, dan was er een ruimere zege dan 3-2 uit de bus gekomen.

In een warm Panningen was wel te zien, dat beide ploegen nog weinig wedstrijdminuten in de benen hadden. Er werden nogal wat fouten gemaakt. De finetuning klopte nog niet helemaal. Devin Boots schoot  in eigen doel, maar MVC’19 A1 kwam snel op 1-1 dankzij de zeer goed spelende Mike Peeters. Stan Houben bracht de Maasbreese ploeg op een 2-1 voorsprong, maar de thuisclub kwam voorrust langszij.

Na de pauze was MVC’19 A1 de betere ploeg. Met een verrassende actie bracht Bart Schouten MVC’19 A1 opnieuw aan de leiding.  Youri Vinken, Bram Schouten en Mike Peeters waren erg gretig. Kjell Nijssen had een verrassende rol op het middenveld. Bart Houben speelde als vanouds, terwijl Rodey Berben soeverein de achterhoede leidde. Vele nieuwelingen lieten zien, dat zij een aanwinst zijn. Een verdiende zege, die perspectief biedt voor de competitie en de beker.

Zaterdag 3 september opent MVC’19 A1 thuis tegen Swalmen A1 de competitie om 14.30 uur. Een goede start is het halve werk.

Auteur: Mat Nellen

Leave a Reply