RKMSV JO13-2 – MVC’19 JO13-3 (4 – 2)

Doordat de blessures ons de afgelopen week om de oren vlogen, moesten we een invaller zoeken. Dat was nog niet zo makkelijk, maar gelukkig wisten we Bram van Heugten (MVC’19 JO11-2) te strikken. Tot onze verbazing meldde een 3e speler zich in de kleedkamer, tijdens de voorbespreking, af vanwege een blessure waardoor we nog gehavender maar strijdlustig met in totaal 11 spelers (geen reserves) aan de wedstrijd begonnen.

Meijel startte sterk en wij werden tegen onze wil in een kleine ruimte rondom het 16 meter gebied opgesloten. Meijel reeg de ene na de andere kans aan elkaar, maar trof een keeper (Lasse) die zijn goal als een tijger verdedigde. Maar ja, als de kansen aaneen geregen worden, dan moet die goal een keer vallen. En dat gebeurde dus ook.

Enkele minuten later schoot Lasse uit z’n slof. Hij wilde ver uit trappen maar in plaats van de bal vloog zijn rechter schoen met een grote boog door de lucht. Een van onze spelers wist de schoen snel te controleren maar het was Meijel die meer oog had voor de bal dan voor de schoen had en schoot de bal over Lasse heen die op 1 schoen en 1 sok nog probeerde een goal te voorkomen. Maar helaas op 1 schoen en 1 sok ren je minder hard terug naar de goal dan op 2 schoenen.

De wedstrijd kantelde nog in de eerste helft doordat wij terug kwamen tot 2:2. Vlak voor rust veroverden wij de bal op het middenveld maar dat vond de scheidsrechter genoeg en hij floot jammer genoeg het rust signaal. Na de rust scoorde Meijel binnen 2 minuten een goal waarvan niet duidelijk was of die de doellijn wel of niet gepasseerd had. Maar de scheids beslist. Uiteindelijk eindige de wedstrijd met 4:2 voor Meijel wat een terechte uitslag was. Als wij iets meer rust in de verdediging en op het middenveld hadden gehad, dan hadden we niet hoeven verliezen, maar laat dat maar de lering zijn van deze wedstrijd.

En, oh ja, heeft iemand de schoen van Lasse mee genomen?

Auteur: Erik Maassen