Sander Vereijken velt MVC’19 in openingsduel

Auteur: Mat Nellen

MAASBREE – Meest besproken speler na afloop van het duel MVC’19- Mierlo- Hout was Mierlo-Hout-speler Sander Vereijken. Niet alleen nam hij de twee treffers van de gasten voor de rekening, maar ook zorgde hij voor de nodige reuring op het veld door zijn voetbalkwaliteiten en irritante trekjes. Een begenadigd voetballer, die MVC’19 een eerste nederlaag in het prille seizoen bezorgde.

Trainer Erik van Rooij had wat verrassingen in zijn opstelling ingebouwd, die in de beginfase heel goed uitpakten. De 18-jarige Quinten Ambaum debuteerde op het middenveld, terwijl Clim Moonen het hart van de defensie vormde met Paul van den Kerkhof. De 19-jarige Stan Caris stond in het doel. Beide ploegen lieten vanaf het begin zien, dat ze van goed verzorgd aanvallend voetbal houden. Het werd vanaf het begin een slag op het middenveld. De eerste twintig minuten waren voor MVC’19, dat vaak wist door te breken via de flanken. MVC’19 kreeg wel kansen maar de 20-jarige reus Devidson Janzen in het gastendoel liet zich niet verschalken. Toch was hij in de 20e minuut kansloos toen de kleinste man op het veld Daan Peters een fraaie voorzet van Quinten Ambaum tegendraads inkopte. Vervolgens kregen Ron van den Kerkhof en Rob Custers nog kansen om de voorsprong te vergroten.

Goed debuut van jeugdige Quinten Ambaum. (Foto: Math Geurts Fotografie)

Na zo’n dertig minuten kantelde de wedstrijd. De behendige rechtspoot op de Brabantse linkerflank Sander Vereijken  ging zijn voetbalkwaliteiten etaleren, terwijl spelbepaler Chafik Mezziani ook ontwaakte. Deze rasvoetballers stonden aan de wieg van de verdiende gelijkmaker. Sander Vereijken verschalkte op een gelukkige wijze Stan Caris met een van richting veranderd schot 1-1. Vele kansen gaven de ploegen in de slotfase niet meer weg. Iedereen kon vrede hebben met de 1-1 ruststand.

De uit de tweede klasse gedegradeerde ploeg uit Mierlo Hout won in de tweede helft de slag op het middenveld. Qua fysieke kracht schakelden de Brabanders een tandje bij. De Maasbreese kansen werden schaarser. In de 70e minuut bracht Sander Vereijken met een fraaie kopbal Mierlo Hout  verdiend op voorsprong. MVC’19 bleef op de gelijkmaker jagen en leek in de blessuretijd nog een 2-2 in de wacht te slepen, toen Daan Peters opdook voor Devidson Janzen, maar hij miste.  Een gelijkspel had de Maasbreese ploeg wel verdiend maar de Brabanders waren iets gehaaider dan de Maasbreese ploeg. Er waren voldoende positieve aanknopingspunten.

Zondag 1 oktober mag MVC’19 in Baarlo proberen de eerste punten te pakken tegen een uitstekend gestart Baarlo. Begint de Maasbreese victorie in de 3e klasse C in Baarlo?