Terechte puntendeling in derby tegen Baarlo

MAASBREE-  MVC’19 en Baarlo hebben de punten gedeeld in een boeiende, spannende, maar voetballend geen hoogstaande derby. De 1-1 eindstand was al bij rust bereikt door treffers van Clim Moonen (MVÇ ‘19) en Mathijs Hansen (Baarlo). De eerste helft was het beste gedeelte van de wedstrijd. In de tweede helft grossierden beide partijen in slordigheden en slechte (eind) passes.

MVC’19 begon goed aan de wedstrijd en was vooral in het eerste half uur de betere ploeg. MVC’19 kwam dan ook verdiend in de 17e minuut op voorsprong, toen Rob Custers Clim Moonen de diepte instuurde. De Maasbreese middenvelder gaf Baarlo-doelman Jeffry Schouenberg geen kans. Vervolgens kreeg MVC’19 nog enkele kansen om de voorsprong te verhogen, maar verzuimden dat te doen. Baarlo kwam steeds beter in de wedstrijd en herstelde het evenwicht in de 29e minuut, toen Mathijs Hansen een fout in de Maasbreese defensie afstrafte. In de slotminuut van de eerste helft voorkwam de Baarlo-doelman een nieuwe voorsprong van MVC’19 door een goede redding op een inzet van Joris Timmermans.

MVC-er Clim Moonen (rechts) in fel duel verwikkeld met een Baarlose tegenstander, terwijl Joris timmermans toekijk. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na de pauze werd er door beide ploegen fel gestreden om de winst, maar zakte het voetbalpeil aanzienlijk. Het duel werd rommelig. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd door beide ploegen. De aanvallers lagen goed aan de ketting bij de beide defensies. MVC’19 kreeg halverwege de tweede helft een grote kans, toen Daan Peters de diepte werd ingestuurd, maar de attent keepende doelman Schouenberg voorkwam een voorsprong van MVC’19. Bijna had Baarlo-verdediger Roel Bouten, die zijn handenvol had aan Ron van den Kerkhof, zijn eigen doelman verrast met een schot op eigen doel. In de slotminuut was Baarlo nog dicht bij de winnende treffer, toen een vrije trap van Dennis van de Vinne met kunst – en vliegwerk door MVC’19 doelman Stan Caris over de lat werd gewerkt. Baarlo pakte zijn eerste punt en maakte zijn eerste doelpunt, terwijl MVC’19 met zeven punten uit drie wedstrijden kan spreken over een goede competitiestart.

Komende zondag moet Baarlo op bezoek bij Blerick, terwijl MVC’19 IVO uit Velden op bezoek krijgt.