Bezoek trainingsdag Fortuna Sittard VR1.

Donderdag 20 april reden we, Leon, Ramon en Kristel, naar het zuiden. Vandaag mochten we een dagje in de keuken kijken bij de vrouwen van Fortuna Sittard.

Na een rit van ongeveer een uurtje kwamen we aan bij het stadion van Fortuna. We werden hartelijk ontvangen door de teammanager en begeleid naar het kantoor van de hoofdtrainer Rogier Reijners. Hij is in het verleden nog bondscoach van het Nederlands elftal geweest. Nadat we hem de hand hadden geschud, volgden er nog meer. Er staat een enthousiaste staf begeleiders om Rogier heen. De teammanager hebben we al genoemd, de assistent trainster, de fysiotherapeute, een data analist en een keeperstrainer. En niet zomaar een eentje: Wim Dusseldorp. Op dit kantoortje zit een mooie mix van ervaring en fanatieke, leergierige broekies.

Eerst werden de teambespreking en de training, die later op de ochtend zou volgen, uitgebreid besproken. Daarna stapte iedereen in de auto om naar het trainingscomplex van VVS te rijden. Daar aangekomen zaten de vrouwen van Fortuna al klaar voor de teambespreking. Zaterdag staat de spannende wedstrijd tegen Ajax op het programma. De nr. 3 – 2. Met een grote afvaardiging van de dames en meiden van MVC’19 gaan we zaterdag 22 april Fortuna aanmoedigen.

Na de krachtige bespreking, gingen de vrouwen van Fortuna zich allemaal op eigen wijze voorbereiden op de training. Enkelen deden wat grondoefeningen, anderen gingen op de hometrainer fietsen, sommigen werden verzorgd door de fysiotherapeute. Waarna iedereen zich verzamelde op het hoofdveld voor de training. Mooi om te zien hoe alles, zoals het tijdens de ochtendbespreking besproken was, terug te zien was tijdens de training. Er stond een fanatieke, gretige groep meiden op het veld. Ze lieten tijdens de partijvorm zien dat ze mooie acties in huis hebben. Dat belooft wat voor zaterdag!

Na de training werd er afgesloten met een gezamenlijke lunch en ging ieder zijn eigen weg.

Wij hebben enorm genoten van deze dag en zijn dankbaar dat Fortuna zo gastvrij was om ons te ontvangen.

Deze prachtige ontwikkeling in het vrouwenvoetbal geeft meiden van nu iets om over te dromen!

Leave a Reply