MVC’19 verliest opnieuw van Veritas

Zaterdag 22 april had MVC’19 haar laatste kans om nog de nacompetitie te behalen. Tegenstander Veritas bivakkeert ook in de gevarenzone. Bij winst was het theoretisch nog mogelijk rechtstreekse degradatie te voorkomen.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd op en neer en waren beide elftallen gelijkwaardig. In de 16e minuut kreeg MVC’19 een dot van een kans. Paul van den Kerkhof was mee naar voren gekomen en lag af op Rob Custers die de bal net niet kon beroeren waarna Daan Peters op goal kon schieten waar keeper Micky Beurskens op de juiste plaats stond. In de snelle tegenaanval die daar opvolgde ging het fout. Keeper Rick van der Zee wilde de bal wegschieten maar nam door het gladde veld een speler van Vertitas mee. Scheidsrechter Schopenhauer legde de bal op de stip. Bowen Beurskens schoot de penalty feilloos in. In de 23e minuut kon MVC’19 iets terug doen na een voorzet van Erik Schoof op Daan Peters die met een mooie volley voor de gelijkmaker zorgde. Lang kon MVC’19 hier niet van genieten want binnen twee minuten was het tweemaal raak voor Veritas. Verdedigend stond het bij MVC’19 niet goed. MVC’19 kreeg nog twee kansjes maar beiden werden niet benut en MVC’19 ging met een 1-3 achterstand de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft probeerde MVC’19 nog terug te komen in de wedstrijd. Daan Peters kreeg nog de grootste kans via een mooie steekpas van Marco Daniels, maar hij kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te schieten. In de 57e minuut lukte het Veritas wel om een doelpunt te scoren en kwam MVC’19 met 1-4 achter. Via wissels ging MVC’19 volop in de aanval om nog iets aan het scoreverloop te doen. In de 74e minuut veroorzaakte Jort Nijssen een penalty waardoor Veritas zelfs op een 1-5 voorsprong kwam. Invaller Luuk Peeters zorgde uiteindelijk met een mooi schot voor de 2-5 einduitslag.

Wederom droop MVC’19 met lege handen het veld af en is rechtstreekse degradatie naar de derde klasse bijna definitief een feit. Op zondag 30 april speelt MVC’19 de uitwedstrijd tegen Wilhelmina uit Weert.