MVC’19 verliest van koploper SV Valkenswaard

Op zondag 16 april heeft MVC’19 met 5-1 verloren van koploper SV Valkenswaard. MVC’19 speelde een uitstekende eerste helft en drong Valkenswaard flink terug. Het resulteerde in een paar grote kansen voor de hekkensluiter.

Al in de 4e minuut kreeg Daan Peters via Ron van den Kerkhof een dot van een kans, maar de uitstekend keepende doelman Youri Roulaux wist zijn doel goed te verkleinen. In de 8e minuut kreeg SV Valkenswaard een vrije trap. De 1e keer gaf de scheidsrechter aan dat te vroeg was ingelopen terwijl de bal al door SV Valkenswaard opzij was gegeven. De 2e keer had de scheidsrechter gefloten dat de vrije trap genomen kon worden, waarna Mike van Dooren de bal nog een keer beroerde met de hand. De vrije trap werd vervolgens midden door de muur geschoten en belandde door een woud aan benen achter keeper Rick van der Zee in het net. Twee fouten van scheidsrechter Tirions zorgden voor een snelle 1-0 achterstand. In de 17e minuut kwam MVC’19 al met 2-0 achter door een verkeerde inworp ter hoogte van het middenveld, waarna uitblinker Thom van de Donk vrije doorgang kreeg en koelbloedig de 2-0 kon binnenschieten. MVC’19 liet het hoofd niet hangen en ging volop in de tegenaanval. Dit resulteerde in een wonderschoon doelpunt van Bart Crienen na goed voorbereidend werk van Marco Daniels en Ron van den Kerkhof. Een doelpunt uit het boekje. Zowel SV Valkenswaard en MVC’19 kregen nog een kans voor de rust maar er werd niet meer gescoord. MVC’19 ging met een 2-1 achterstand de rust in en sprak nog de goede hoop uit om een resultaat te kunnen halen bij de koploper.

Deze goede hoop was na 30 seconden al verkeken toen een diagonaal schot van Thom van de Donk in 1e instantie nog werd gestopt door keeper Rick van der Zee, maar in de rebound via Jordie van Meurs alsnog in het doel belandde. Dit doelpunt bleek uiteindelijk de mokerslag te zijn. MVC’19 ging een op een spelen en bleef de aanval zoeken. Dit leverde nog kansen op voor Mike Peeters en Daan Peters. In de 72e minuut werd balverlies op het middenveld afgestraft en Jordie van Meurs kon zijn 2e doelpunt van de dag binnenschieten. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 5-1 door het 2e doelpunt van Thom van de Donk. MVC’19 stond na negentig minuten weer met lege handen.

Op zaterdag 22 april speelt MVC’19 een thuiswedstrijd tegen Veritas.

Auteur: Peter van Diepe

Leave a Reply