Vastzetten jeugddoeltjes

Regelmatig attenderen wij onze leden op het goed vastzetten van de jeugddoelen. Over het algemeen gebeurt dit natuurlijk ook wel, maar toch is er vorige week tijdens de MVC-dag een doeltje omgevallen. Gelukkig heeft dit niet geleid tot verwondingen, maar het is wel weer een moment waarop we beseffen dat we misschien niet altijd alert genoeg zijn.
Het niet goed vastzetten van de doeltjes kan grote gevolgen hebben. Uiteraard moeten we er alles aan doen om ongelukken te voorkomen. Daarom nogmaals het uitdrukkelijke verzoek om tijdens wedstrijden, trainingen en activiteiten de doeltjes altijd met de twee pinnen vast te zetten. Gebruik daarvoor de gaten in het frame van het doel.


Daarnaast kan het geen kwaad om –zeker tijdens toernooien en activiteiten- de pinnen regelmatig te controleren. Kinderen gaan soms aan doeltjes hangen, waardoor de pinnen los kunnen raken.


MVC’19 zal op korte termijn checken of met de huidige pinnen voldoende bescherming in de toekomst is geborgd of dat er aanpassingen noodzakelijk zijn.

Leave a Reply