Verdiende zege op Ysselsteyn voor beter MVC’19

MAASBREE MVC’19 heeft haar goede reeks voortgezet. Voor de vijfde week op rij werd er niet verloren. Er werd drie maal gewonnen en twee maal gelijkgespeeld. Tegen Ysselsteyn werd overtuigend met 2-0 gewonnen door  twee treffers van Ron van den Kerkhof.

MVC’19 was vanaf het eerste moment de dominante ploeg. Ysselsteyn hanteerde alleen maar de lange bal, terwijl MVC’19  met combinatievoetbal tot succes probeerde te komen. Dat leverde in eerste instantie kansen op voor Rodey Berben en Daan Peters. Met kunst- en vliegwerk hielden de gasten lang stand. Het duurde tot de 37e minuut , voordat MVC’19 verdiend op voorsprong kwam. Bij een scrimmage wist Rodey Berben topscorer Ron van den Kerkhof in scoringspositie te brengen en deze faalde niet. Ysselsteyn kon aanvallend geen vuist maken.  Het centrale Maasbreese duo Lano Engels en Paul van den Kerkhof maakte alle projectielen van de gasten onschadelijk. Met een 1-0 voorsprong ging MVC’19 de rust in.

Rodey Berben gaf de assist bij het eerste MVC’19 doelpunt. Foto: Mat Geurts Fotografie.

Na de pauze veranderde  het spelbeeld niet. MVC’19 bleef  de betere ploeg. In de 68e minuut werd de wedstrijd op slot gezet. Met een frommeldoelpunt scoorde Ron van den Kerkhof de 2-0. Dat werd tevens de eindstand. Een verdiende Maasbreese zege. Een smetje op deze zege was het geblesseerd uitvallen van Jop Peeters, Erik Schoof en Jaap  Bruijnen.

Komend Paasweekend is MVC’19 vrij. Dan gaat MVC’19 uitvoerig het 100-jarig jubileum vieren. Eerstvolgende wedstrijd is op zondag 28 april in Ysselsteyn.