MVC’19 pakt verdiend punt in Ysselsteyn

MAASBREE- MVC’19 heeft het altijd lastig in Ysselsteyn. Het lijkt dan of er andere krachten komen bij de opportunistisch voetballende mannen van trainer Ruud Jenneskens. Uiteindelijk gaf de 1-1 eindstand de verhoudingen goed weer. Voor de pauze was Ysselsteyn beter en na de rust domineerde MVC’19.

MVC’19 startte goed en kreeg in de beginfase best wat mogelijkheden, maar na twintig minuten draaide de wedstrijd zich. De beste voetballer van de thuisclub Dennis Teunissen nam zijn ploeg op sleeptouw. MVC’19 had veel moeite met de speelwijze van de thuisclub. Echt “kick and rush” voetbal met veel duelkracht. MVC’19 verloor de slag op het middenveld. Terwijl de aanvallers goed aan de ketting lagen bij hun cipiers van Ysselsteyn. De MVC’19 defensie moest overuren maken. In de 29e minuut kwam de thuisclub verdiend op voorsprong, toen Paul Jeurissen fraai een goede voorzet verzilverde. MVC’19 was even aangeslagen. Noodgedwongen moest MVC’19 door twee blessures al voor de rust wisselen. Verdediger Erik Schoof (hoofdwond) en aanvaller Joris Timmermans (spierblessure) werden vervangen door middenvelder Bart Crienen en aanvaller Mike Peeters. MVC’19 haalde met een 1-0 achterstand de rust.

MVC’19 -doelman Stan Caris steekt in puike vorm. Foto: Math Geurts Fotografie

In de rust deed MVC’19 trainer Erik van Rooy enkele tactische aanpassingen. Dit werkte goed uit want na de pauze trok MVC’19 de wedstrijd naar zich toe. Ysselsteyn werd teruggedrongen. Diverse scrimmages vonden in het strafschopgebied van de thuisclub plaats. Met veel kunst- en vliegwerk kon Ysselsteyn de kleine voorsprong vasthouden. Ysselsteyn gokte op counters, maar MVC’19 had haar zaken defensief goed in orde. Kreeg Ysselsteyn een kans dan greep de uitstekend keepende Stan Caris overtuigend in. Het duurde tot de 75e minuut voordat MVC’19 verdiend langszij kwam. De goed ingevallen Mike Peeters scoorde fraai de gelijkmaker. De cornerverhouding 15-7 in Maasbrees voordeel spreekt voor zich. In de slotfase verving Jaap Bruijnen de moegestreden Rodey Berben. MVC’19 kwam na rust sterk terug en beide ploegen waren na afloop tevreden met de 1-1 stand.

Komende zondag 5 mei krijgt MVC’19 HBSV op bezoek. Dat is de eerste thuiswedstrijd in een serie van drie. Vervolgens komen Blerick en Baarlo in Maasbree op bezoek. MVC’19 heeft nog enkele punten nodig om zich veilig te stellen in de 3de klasse.