Ondermaats MVC’19 kansloos tegen HBSV

MAASBREE- MVC’19 heeft een collectieve wanprestatie geleverd tegen HBSV. De 3-0 nederlaag was terecht. Met uitzondering van keeper Stan Caris leek het hele elftal uit vorm. Niets lukte waardoor HBSV zich niet overmatig hoefde in te spannen. MVC’19 moet de komende wedstrijden beter presteren anders komt het nog in degradatie problemen.

De start was nog veelbelovend. Al in de eerste minuut kreeg Joris Timmermans de kans om MVC’19 op 1-0 te brengen, maar de uitstekende keeper Jules Peeters van HBSV redde fraai. Dat was de enige en laatste actie van Joris Timmermans, want hij viel hierna geblesseerd uit. Mike Peeters werd zijn vervanger. In de eerste twintig minuten kreeg MVC’19 nog vier kansen om een doelpunt te maken, maar Mike Peeters, Daan Peters, Ron van den Kerkhof en Jaap Bruijne wisten niet te scoren. Ook HBSV kreeg kansen, maar MVC’19 doelman Stan Caris behoedde MVC’19 met goede reddingen voor een achterstand.

Paul van den Kerkhof verliest kansloos met MVC’19 tegen HBSV. Foto: Math Geurts Fotografie

Toch was hij in de zevende minuut kansloos op een fraaie kopbal van Gijs Peeters. Na twintig minuten trok HBSV het initiatief naar zich toe. De slag op het middenveld werd gewonnen en MVC’19 liep achter de feiten aan. De goed leidende scheidsrechter Ruud van de Rijt kende in de 44e minuut HBSV een vrije trap toe. Daan van Lare nam de vrije trap op Messiaanse wijze. Een juweeltje van een doelpunt. MVC’19 ging rusten met een 2-0 achterstand.

Trainer Erik van Rooij had meer spelers kunnen wisselen, maar hij verving alleen Kjell Nijssen door de 17-jarige Yannick Muyssenberg, die noodgedwongen rechtervleugelverdediger werd. Het spelpeil van MVC’19 zakte na de rust naar een bedenkelijk peil. Het leek of heel MVC’19 een baaldag had. De 19-jarige Corné Bartels verving in de slotfase Jaap Bruijnen. Voor de statistiek in de 68e minuut bepaalde Stan Hovens de eindstand op 3-0 in het voordeel van HBSV.

MVC’9 mag zich niet verschuilen achter de vele blessures. Het moet komende zondag 12 mei de zes puntenwedstrijd tegen Blerick winnen, anders wordt het nog knokken voor lijfsbehoud. Dus spelers: stel het kermis vieren uit tot zondag 16.15 uur.