Verlies MVC’19 tegen Blerick

MVC’19 verloor in Blerick voor de tweede maal dit seizoen. Nu was Blerick met 2-1 te sterk. MVC’19 was in de eerste helft de betere ploeg, maar een feller Blerick trok na rust de zege naar zich toe.

Het begin van de wedstrijd was spectaculair. Na een overtreding van MVC’19 –doelman Stan Caris in het strafschopgebied, kreeg de thuisclub in de 10e minuut een strafschop. Luca Willems benutte deze. MVC’19 had al snel het antwoord klaar. In de 11e minuut gaf Joris Timmermans goed voor en zorgde Bart Crienen voor de verdiende gelijkmaker. MVC’19 was in de eerste helft de betere ploeg, maar moest beducht zijn voor de snelle counters van de thuisclub. Joris Timmermans en Bart Crienen kregen kansen, maar konden die niet verzilveren. In de 37e minuut moest MVC’19- trainer Tom van Bergen vleugelverdediger Erik Schoof vervangen na een grove charge van een Blerick speler. Willem Holthuijsen verving hem.

Na de rust begon MVC’19 goed wat resulteerde in een kans voor Joris Timmermans. Zijn schot ging echter rakelings langs het doel. Direct hierop viel het doelpunt aan de andere kant. Nadat scheidsrechter Pennings een handsbal van een Blerick-speler over het hoofd had gezien, sloeg Dennis Meho in een snelle omschakeling genadeloos toe (2-1). De veel feller spelende thuisclub kreeg na de voorsprong grip op de wedstrijd, terwijl MVC’19 in de organisatie fouten ging maken. De Blerickse zege kwam hierdoor nauwelijks meer in gevaar. Alleen Joris Timmermans kreeg in de 76e minuut nog een goede kopkans, maar Blerick doelman Dylan Hauser stopte deze inzet op een fraaie wijze. Wouter Holthuijsen en Ian Boots kwamen nog als vervangers van Clim Moonen en Joost Hesen in het veld. De Maasbreese ploeg probeerde nog een punt te forceren door Willem Holthuijsen mee naar voren te sturen, maar in de omschakelmomenten had Blerick de betere kansen. Er viel echter geen doelpunt meer.

MVC’19 zal de komende thuiswedstrijd uit een ander vaatje moeten tappen, anders gaat koploper Irene met drie punten uit Maasbree vertrekken. Het missen van kansen en het uiteenvallen van de organisatie zijn pijnpunten die opgelost dienen te worden.

Auteur: Mat Nellen