Verslag Pulse MVC’19 JO11-toernooi 2018

Het weekend van 2 en 3 juni was gereserveerd voor het jaarlijks Puls-MVC’19-toernooi op sportpark de 3-Sprong. Helaas moest de toernooicommissie i.o.m. de jeugdcommissie in april besluiten om het toernooi voor de JO8 en JO9-teams op zaterdag 2 juni niet door te laten gaan. Er waren nog te veel inhaal competitiewedstrijden gepland door de KNVB, doodzonde.

Op zondag 3 juni stond de zon hoog aan de hemel voor de JO11-teams. Het sportpark lag er schitterend bij,  de lijnen waren extra gekalkt en de goaltjes stonden klaar….dus we hadden er met zijn allen zin in.

Al vanaf 9.00u streden 16 lagere JO11-teams verdeeld over 2 mini-toernooitjes om de winst, de beker maar vooral speelden ze om er een gezellig toernooi van te maken. Rond het middaguur waren de shirts vies en nat van het zweet en dus tijd voor de prijsuitreiking. De uitslag was als volgt:

poule 1 poule 2
1 MVC’19 8 1 Koningslust 1
2 BEVO 2 2 MVC’19 6
3 VV Kessel 2 3 ST Egchel/Panningen 3
4 Helden 3 4 Wittenhorst 4
5 MVC’19 4 5 ST Egchel/Panningen 2
6 MVC’19 7 6 ST America/Meterik 2
7 MVC’19 5 7 Melderslo 1
8 VV Kessel 3 8 Sportclub Irene 5

 

Na een korte pauze werd vanaf 13.00u door 14 hogere JO11-teams in 2 halve-competitie-toernooitjes fel sportief gestreden om de eer. De eindstand aan het eind van de middag was als volgt:

poule 1 poule 2
1 Sportclub Irene 2 1 MVC’19 1
2 Wittenhorst 3 2 Vfr 1920 Krefeld Fischeln 1
3 ST America/Meterik 1 3 VV Kessel 1
4 Helden 2 4 MVC’19 2
5 Sportclub Irene 6 5 BEVO 1
6 Sportclub Irene 4 6 SV Lottum 1
7 Wittenhorst 2 7 MVC’19 3

Supporters waren in groten getale op komen dagen en konden zien dat zelfs in onze regio al kleine vedettes rondrennen. Een genot om te zien, zeker omdat iedereen op zijn of haar niveau  voetbalt of het leven er af van af hangt. Een lach en traan was regelmatig te bespeuren, maar wellicht doordat ieder team een beker ontving (gesponsord door Pulse) waren er alleen maar blijde gezichten te bespeuren bij vertrek.

 

Naast de bekers voor alle teams had Pulse nog gezorgd voor wedstrijdballen en speelgoedbonnen die verloot werden onder alle spelertjes. Dit gaf extra spanning bij de spelertjes maar vooral lachebekjes bij de winnaars.

MVC’19 kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. De organisatie en MVC kregen van verschillende verenigingen hun complimenten over het mooie sportieve toernooi, de gastvrijheid en de mooie accommodatie. Dit toernooi krijgt dan ook zeker in 2018 een vervolg (met een speciaal tintje i.v.m. het 100-jarig bestaan) en is voorlopig gepland op 8 en 9 juni 2019 (resp. JO8/ JO9 en JO10/JO11).

Mij rest niets anders dan iedereen te bedanken die er voor gezorgd heeft dat dit toernooi kon slagen. Allereerst natuurlijk de spelertjes van alle verenigingen, hun leiders en supporters bedankt. Maar natuurlijk ook alle vrijwilligers van MVC’19 die in de kantine, op het secretariaat of als scheidsrechter er voor gezorgd hebben dat het toernooi kon slagen en wedstrijden zonder smetjes konden verlopen. Het blijft toch bijzonder dat junioren en senioren (meisjes en jongens) die voor het eerst fluiten, er ook heel veel plezier aan beleven. Een klein smetje was dat een leider van een team dit blijkbaar vergeten was en iets te overdreven fanatiek was in zijn commentaar.

Natuurlijk mogen we de vrijwilligers van de donderdagmorgengroep niet vergeten, die er voor gezorgd hebben dat de veldjes er gladjes bij lagen, de lijnen waren gekalkt en de vlaggen op zijn plaats stonden. Tot slot dank aan Pulse die als sponsor er voor gezorgd heeft dat het toernooi georganiseerd kon worden en er prijzen waren voor teams en spelers.

Op naar 2019!!!!

Paul Cox

 

Het Pulse MVC’19-jeugdtoernooi wordt gesponsord door

:

 

 

Leave a Reply