Vertrouwenspersoon bij MVC’19

Met ingang van dit seizoen heeft MVC’19 een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Heb je vragen, problemen of klachten waar je nergens mee terecht kunt en weet je niet wat je er mee aan moet? Word je gepest of heb je te maken met ongewenst gedrag? Een vertrouwenspersoon biedt je een luisterend oor en adviseert en helpt je hiermee. Zij is beslist geen verlengstuk van de vereniging, maar een onafhankelijke contactpersoon die er voor je is!

Een vertrouwenspersoon heeft gesprekken in vertrouwen. Zij doet geen waarheidsbevindingen en staat altijd naast jou als melder.

MVC’19 is al enige tijd bezig met het actualiseren en verbeteren van het beleid op het gebied van normen en waarden. Voortvloeiend uit ons project “Bewegen zonder Bal” zijn er vorig jaar een aantal actiepunten benoemd.  Actiepunten die ervoor moeten zorgen dat MVC’19 een mooie vereniging blijft. Een vereniging die een sportieve en veilige omgeving biedt aan alle (jeugd)leden. Een van die actiepunten is het aanstellen van een vertrouwenspersoon.

Wat doet een vertrouwenspersoon? Dit filmpje geeft een goed beeld van de taken, al is dit iets meer gebaseerd op het bedrijfsleven. Op de volgende link tref je wat specifiekere informatie aan, gericht op een vereniging. http://www.nocnsf.nl/grensoverschrijdend-gedrag/vertrouwenscontactpersoon.

Francien Jaspers gaat deze rol binnen MVC’19 vervullen. Zij zal zich tijdens de jeugdleidersvergadering introduceren en –indien mogelijk- ook op de Algemenen Ledenvergadering in November. Maar hieronder alvast een korte introductie:

 

Ik ben Francien Jaspers, geboren in Maasbree en woon alweer 24 jaar in Maasbree. Ik ben gehuwd en heb 2 kinderen.
Ik ben geïnteresseerd in mensen en dan specifiek in hoe ik hen kan helpen om weer lekker door het leven te gaan. Problemen kunnen opgelost worden en ik vind het fijn om te helpen als dat nodig is.
Ik ben afgestudeerd in de Toegepaste Psychologie en de taken van een  vertrouwenspersoon sluiten  hier wel bij aan.
Sinds 2011 werk ik dan ook onder anderen als  vertrouwenspersoon in een grote organisatie. Ik ben gecertificeerd en sta geregistreerd bij de Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen (LVV).

In geval dat je me nodig hebt,  ben ik bereikbaar op telefoonnummer: 06 13650145 of per mail: francienjaspers@xs4all.nl

“Hulp bij ongewenste omgangsvormen: de vertrouwenspersoon is er voor jou”.

 

francien_jaspers

 

Auteur: Jim Korthagen

Leave a Reply