Terechte puntendeling Sparta’18 en MVC’19

Sparta en MVC hebben in een meer spannende dan goede streekderby de punten gedeeld. Uiteindelijk was het  1-1 gelijkspel een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De beginfase was van beide kanten erg voorzichtig en de beide doelmannen hadden dan ook weinig te doen in de openingsfase. Na een halfuur kreeg MVC’19 toch een 100 procent kans toen Joris Timmermans vrij voor Sparta-keeper Vullings verscheen na een goede  steekpass van Jaap Bruijnen. Zijn inzet ging echter over het doel. Ook Sparta deelde enkele plaagstootjes uit. Ruststand 0-0.

robcusters

Rob Custers was op dreef, maar kwam niet tot scoren. Foto Math Geurts Fotografie.

In de tweede helft veranderde er weinig, MVC probeerde met combinatievoetbal het Sparta-doel te vinden en Sparta hanteerde vooral de lange bal om zo gevaar te stichten  voor het MVC-doel. In de 69ste minuut kwam MVC op voorsprong toen Marco Daniels vanaf rechts met een mooie dribbel het strafschopgebied binnenging en de Sparta-keeper bijna verraste met een laag schot. Deze kon de bal met moeite keren en Ron Vanden Kerkhof stond daar waar een goalgetter dan moet staan en schoot de 0-1 binnen. Vlak na de 0-1 kreeg Rob Custers  een uitstekende mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen maar hij slaagde er niet in om een voorzet vanaf links in het doel te werken.

Daarna liet MVC zich veel te ver terugzakken en kreeg Sparta diverse mogelijkheden waaronder een bal die via de onderkant van de lat weer terug het veld in sprong. In de 82e minuut  kreeg Pim Nellen de kans om vanaf ruim 25 meter vrij uit te halen. De bal verdween via de vingertoppen van een verder  uitstekend keepende Tim Van Renselaar  in de bovenhoek 1-1. Dit was tevens de eindstand. Terechte uitslag in een verder sportieve derby.

Zondag ontvangt MVC’19 in haar eerste thuiswedstrijd het sterk gestarte SC Irene. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Maasbree.