Chelsea wint 11e MIRU & HJS MVC’19 Top-D toernooi

Het 11e internationale MIRU & HJS-MVC Top D-toernooi is gewonnen door de jeugdvoetballes van de Engelse topclub Chelsea. In de finale werd AZ uit Alkmaar verslagen met 4-3 na het nemen van strafschoppen, In de reguliere speeltijd hadden beide ploegen niet kunnen scoren. Chelsea won voor de derde maal dit goed georganiseerde D-toernooi voor spelers onder 12 jaar.

In de halve finale had AZ Feyenoord met 3-0 verslagen. Chelsea stond in de andere halve finale lange tijd met 2-1 achter tegen Borussia Dortmund, maar vlak voor tijd viel de 2-2. Chelsea won de strafschoppenserie tegen Borussia Dortmund doordat hun ingevallen keeper drie strafschoppen stopte. Overigens was de Duitse topclub Borussia Dortmund de ongelukkigste ploeg, want de strijd om de 3e plaats tegen Feyenoord ging na strafschoppen verloren. Viervoudig winnaar Bayer04 Leverkusen klopte in een spectaculaire wedstrijd PSV met 4-3 in de strijd om de 5e plaats. Het enige amateurteam het Regioteam MVC’19 kon geen potten breken. In de strijd om 11e en 12e plaats werd met 3-2 verloren van VVV Venlo. Het was een mooie ervaring voor de jeugdspelers uit de regio om tegen de jeugdspelers van gerenommeerde profploegen te spelen.

In 2017 zal voor de 12e keer dit MIRU & HJS MVC Top D-toernooi door voetbalvereniging MVC’19 in Maasbree worden gehouden.. De datums zijn bekend. Het toernooi staat gepland voor zaterdag 26 en zondag 27 augustus. Het staat nu al vast, dat weer sterke binnenlandse en buitenlandse profclubs aan de aftrap zullen staan.

Ereprijzen

De KNVB-scheidsrechters beoordeelden gedurende alle wedstrijden de spelers en begeleiders op hun sportieve gedrag. Uiteindelijk ging toernooiwinnaar Chelsea ook met de Fair Playcup naar huis. Een deskundige vakjury riep Teun Geijselhart van AZ uit tot beste speler, terwijl keeper Noël Reit van Feyenoord uitgeroepen werd tot beste keeper van het toernooi

Eindstand

De eindstand van het 11e MIRU * HJS MVC Top D-toernooi is:

 1. Chelsea Londen
 2. AZ Alkmaar
 3. Feyenoord Rotterdam
 4. Borussia Dortmund
 5. Bayer 04 Leverkusen
 6. PSV Eindhoven
 7. KRC Genk
 8. Aberdeen FC
 9. Borussia Mönchen-Gladbach
 10. FC Twente Enschede
 11. VVV Venlo
 12. Regioteam MVC’19 Peel en Maas

Auteur: Mat Nellen

Leave a Reply