Vrijwilliger van het jaar 2020: Leo Martens

Alle doorgewinterde leden weten dat jaarlijks een vrijwilliger van het jaar wordt uitgeroepen bij MVC’19. Het is gebruikelijk dat deze bekendmaking op de vrijwilligersavond in de kantine is. Jammer genoeg heeft deze niet door kunnen gaan. Dus heeft de vrijwilligerscommissie besloten om de nieuwe vrijwilliger van het jaar op de dag van de vrijwilliger bekend te maken. Hiervoor zijn we gisteren met een kleine delegatie afgereisd naar Meijel! Jawel, naar Meijel, want hier woont Leo Martens.

Leo is al ca. 15 jaar actief bij het G-voetbal van MVC ’19. Begonnen als leider van zijn zoon Luuc, maar inmiddels van onschatbare waarde voor alle dames en heren bij het G-voetbal.

Leo is onder andere hoofdtrainer van beide G-teams, uiteraard ondersteund door nog enkele vrijwilligers. Daarnaast zorgt hij voor het vervoer van enkele spelers/speelsters van en naar het sportpark iedere week. Leo vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te sporten, ook diegene die zelf geen vervoer hebben of waarvoor dit lastiger geregeld kan worden. Hij is chauffeur van het busje bij uitwedstrijden, scheidsrechter bij thuiswedstrijden en sponsor van gezonde voeding bij het MVC’19 toernooi.

Zijn vriendelijke en rustige uitstraling wordt bijzonder gewaardeerd door de spelers en speelsters. Tijdens de wedstrijdbespreking in de rust kan Leo, indien dat nodig en wenselijk is, de sp(e)el(st)ers duidelijk (en soms ook streng) aanspreken dat het beter moet.

Leo beleeft veel plezier aan het voetbal. Hij heeft zelf in RKMSV 1 gespeeld, later bij de veteranen van Meijel, waarvan hij nu nog leider is.

Dit jaar zou er feest zijn bij het G-voetbal van MVC’19. We bestaan namelijk 25 jaar. Ook dit feest moest helaas worden uitgesteld. Hoe mooi dat ze dan toch nog een prijs in de wacht hebben gesleept met deze vrijwilliger in hun gelederen. Leo heeft de primeur om als eerst niet in Maasbree woonachtige deze prestige prijs in ontvangst te mogen nemen.

Een receptie tijdens de vrijwilligersavond is niet mogelijk. Leo, bedankt voor je jarenlange inzet en van harte gefeliciteerd met deze nominatie.

Leave a Reply