Zwaarbevochten maar terechte overwinning MVC’19 op Panningen

MVC’19 heeft op zondag 17 maart in de slotseconde met 3-4 gewonnen van Panningen. Het was een open en leuke wedstrijd waarin uiteindelijk MVC’19, volgens beiden trainers Roel Verberk en Naard Vaes, terecht met de drie punten naar huis mocht gaan. Vooraf was duidelijk dat MVC’19 streed voor haar laatste kans op lijfsbehoud.

Het eerste kwartier was MVC’19 heer en meester en creëerde het via Mike Peeters en Joris Timmermans twee grote kansen maar wist het nog niet het net te vinden. Daarna kreeg Panningen meer grip op de wedstrijd en was de eerste kans ook meteen raak via Nick Wilmer die vrij kon aannemen en de 1-0 op scorebord wist te brengen. Net voor het half uur wist Panningen nog een keer via een kopbal van Dion Cuijpers het net te vinden. Tien minuten voor de rust kreeg Joris Timmermans namens MVC’19 nog een dikke kans maar wist de uitstekende keepende Jordy Nelissen het doel droog te houden. MVC’19 ging met een teleurstellende achterstand van 2-0 de rust in, terwijl het eigenlijk na een kwartier al met 2-0 had moeten voorstaan.

In de rust vielen harde woorden en was de teleurstelling van de gezichten af te lezen. De opdracht voor de tweede helft was duidelijk, er moest risico worden genomen om de stand nog te kunnen ombuigen, want MVC’19 had namelijk niks te verliezen. De harde woorden waren niet voor niets geweest want koud na een minuut in de tweede helft stond via een doelpunt van Daan Peters de aansluitingstreffer al op het scorebord. Meteen na het Maasbreese doelpunt kreeg Panningen twee grote kansen maar een bal ging net voorlangs en de andere belandde op de paal. MVC’19 kwam goed weg en bleef hierdoor nog steeds in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd kwam een terugspeelbal van Auke Houben in de voeten van Joris Timmermans die in tweede instantie het net wist te vinden en de gelijkmaker wist te scoren. Met nog een kwartier te spelen kreeg Panningen na een overtreding van Jort Nijsen een penalty die door de net ingevallen Jordi Kirkels werd binnengeschoten. Keeper Tim Peijnenburg zat er dicht bij maar wist niet te voorkomen dat Panningen weer de leiding nam.

Dezelfde Jordi Kirkels kreeg in de 83e minuut een dikke kans om voor open doel de wedstrijd te beslissen maar de bal ging hoog over het doel. MVC’19 ging volop in de aanval om er nog een punt uit te slepen. Via een van dichtbij ingeschoten bal van Timo van Horck kwam de 3-3 op het scorebord. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd een scoringskans van Panningen nog van de lijn gehaald. In de 92e minuut kreeg MVC’19 een corner die door de goed ingevallen Koen Boots werd doorgekopt op Mike Peeters die de bal richting doel wist te schieten, waarbij de bal door een verdediger van Panningen met de hand werd aangeraakt. De goed leidende scheidsrechter Yannick Bos twijfelde niet en gaf terecht een penalty die door aanvoerder Yannick Muijsenberg werd binnengeschoten, ondanks dat keeper Jordy Nelissen er nog dichtbij zat.

De opluchting aan Maasbreese kant was groot. MVC’19 wist weer eens de drie punten naar huis te nemen en blijft hierdoor nog in leven voor lijfsbehoud in de 3e klasse. Donderdag 21 maart speelt MVC’19 een thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde Blerick.

Auteur: Peter van Diepe