MVC’19 behaalt overtuigende overwinning

Pas in de 4e wedstrijd wist MVC’19 de eerste zege tegen SJVV uit de Deunese St. Jozefparochie in de 3e klasse C te behalen. De 2-0 zege op een tam spelend SJVV was meer dan verdiend. MVC’19 domineerde gedurende de hele wedstrijd en gaf nauwelijks kansen weg aan de thuisclub. MVC’19 klom door deze 2-0 zege naar de gedeelde 5e plaats in de 3e klasse C, waar de onderlinge krachtsverschillen miniem zijn.

Vanaf de eerste minuut demonstreerde MVC’19 dat de Maasbreese ploeg alleen genoegen zou nemen met drie punten. Verdedigend gaf MVC’19 nauwelijks kansen weg en op het middenveld werden de duels gewonnen. Er werd met veel passie gestreden. De beweeglijke Maasbreese aanvallers bezorgden de SJVV-defensie veel werk. De zwervende SJVV-spits Thijs Matheij werd vakkundig uitgeschakeld. De steeds inschuivende en opkomende linkervleugelverdediger Dennis Bouwman werd ook aan banden gelegd . Zo  werden de  angels uit het SJVV-spel  gehaald en kon MVC’19 zijn geliefd spelletje spelen. Kansen kwamen er voor Rob Custers, Daan Peters, Ron van den Kerkhof en Marco Daniëls.  Het zou echter tot de 42e minuut duren eer MVC’19 verdiend op  1-0 kwam. Een ingestudeerde corner werd door Ron van den Kerkhof fraai ingekopt.

Frank Haenen, Maasbreese rots in de branding. (Foto: Math Geurts Fotografie)

Na rust probeerde SJVV de bakens te verzetten door meer op de aanval te voetballen. MVC’19 kreeg de ruimte om snelle counters te plaatsen. Bij een van die counters werd Rob Custers duidelijk in het strafschopgebied  neergelegd, maar de zeer goed leidende scheidsrechter Kerkhof, die in de geest van de wedstrijd floot, wuifde de Maasbreese protesten weg.  MVC’19 bleef positief voetballen en schiep zich vele kansen, maar stuitte vaak op de goede SJVV-goalie Murer. De tweede Maasbreese treffer  viel in de 65e minuut. Bij een uitbraak lanceerde  Ron van den Kerkhof Marco Daniels die de bal panklaar legde voor Daan Peters, die fraai scoorde. Deze tweede treffer was de  genadeslag voor SJVV. MVC’19 was dichter bij de 3-0 dan SJVV bij de aansluitingstreffer.

Een verdiende zege voor MVC’19, dat collectief een goede prestatie op de grasmat legde. De komende drie weken heeft MVC’19 drie thuiswedstrijden op het programma staan. Dan moet de ploeg definitief de weg inslaan naar een stabiele middenmootplaats. Komende zondag 26 maart staat de Peel en Maas derby op het programma tegen Baarlo. In Baarlo werd het 1-1. MVC’19 wil het thuisduel graag winnen . De wedstrijd begint om 1430 uur,