Plichtmatige overwinning in Helmond

HELMOND –  In de schaduw van het stadion van Helmond Sport heeft MVC’19 een plichtmatige 4-0 zege behaald tegen een door schorsingen, blessures en afmeldingen verzwakt Oranje Zwart. De ruime overwinning kreeg pas vorm in de laatste twintig van de partij. Dat mag MVC’19 zichzelf aanrekenen.

Oranje Zwart kan wel voetballen, maar conditioneel heeft de ploeg niks meer te makken. Er wordt nauwelijks getraind. Je ziet aan de ploeg dat de ze snakt naar het einde van het seizoen. MVC’19 liet zich teveel meeslepen in de vertragingstactiek van de thuisploeg. Doelman Bryan Roox van de thuisclub stond met hamstringklachten in het doel, maar hoefde zelden in actie te komen. MVC’19 speelde slordig en liet Oranje Zwart onnodig in de wedstrijd komen. Bij standaardsituaties als vrije trappen en corners moest MVC alle zeilen bij zetten om een doelpunt van Oranje Zwart te voorkomen. Toch ging MVC’19 met een 1-0 voorsprong rusten. Joris Timmermans benutte in de 30e minuut zijn snelheid. Zijn gave voorzet werd door Ron van den Kerkhof benut. Een schaars hoogtepunt in de kleurloze eerste helft. MVC’19 dat door blessures Rob Custers en Paul van den Kerkhof miste, zag door blessures Luuk Kempen en Jaap Bruijnen uitvallen. Erik Schoof en Bart Houben waren de vervangers.

Daan Peters scoorde twee maal tegen Oranje Zwart. Foto: Math Geurts Fotografie

Na de pauze viel elftalleider en assistent-trainer Wim Burhenne bij de thuisclub noodgedwongen in. MVC’19 nam meer initiatief na rust. De betere conditie gaf de doorslag. In de laatste twintig minuten kon MVC’19 de score opvoeren. Na een mooie combinatie met Clim Moonen scoorde Daan Peters fraai de 0-2 in de 71e minuut. Nog geen twee minuten later besliste Daan Peters door een slim genomen vrije trap definitief de wedstrijd. In de 86e minuut  maakte invaller Bart Crienen na een  solo de vierde Maasbreese treffer. Een plichtmatige 4-0 zege, waardoor MVC’19 de komende weken kan werken aan een mooi slot van de competitie.

Komende zondag komt MULO op bezoek in Maasbree.