Ron van den Kerkhof goudhaantje in derby

MAASBREE – MVC’19- Baarlo kreeg een bloedstollend slot. In de 95e minuut torpedeerde de ongelukkig ingevallen Stan Wijhers de doorgebroken MVC’19-spits Ron van den Kerkhof. Scheidsrechter Gerard de Bruijn uit Panningen trok direct rood. De toegekende vrije trap werd perfect genomen door Daan peters en werd fraai ingekopt door MVC’19 aanvoerder Ron van den Kerkhof. De winnende treffer (2-1) werd juichend gevierd door de Maasbreese ploeg. Een gelukkige zege voor de roodwitten.

Een ontknoping van een derby, die niet uitblonk door goed voetbal, maar door passie, duelkracht en vechtlust. Mannelijke duels werden uitgevochten onder zonnige omstandigheden. Een echte rokjesdag voor de vrouwen, een echte partijdag voor iedereen. Een verbroederingsfeest na afloop in de kantine en in de rust een leuke wedstrijd tussen de allerkleinsten van beide verenigingen.

Pittig duel Baarlospeler Dennis van der Vinne (l) en MVC’19 speler Erik Schoof (r). Foto: Math Geurts Fotografie

Bliksemstart
MVC’19 begon zeer fel aan de wedstrijd, Er werd direct druk gezet op de zwakke plekken in de Baarlose defensie. Dat resulteerde in de vijfde minuut in een fraaie treffer van Joris Timmermans, die de goed keepende Jeffrey Schouwenberg met een bekeken schuiver in de lange hoek kansloos liet. MVC’19 moest halverwege de eerste helft gas terugnemen. Baarlo kreeg een veldoverwicht. Met hun opportunistische spel drukte Baarlo MVC’19 in de defensie. Rechtervleugelverdediger Job Peeters van MVC’19 had Dennis van der Vinne aan de ketting liggen, maar linkervleugelverdediger Frank Haenen had zeer veel moeite met de bewegelijke Tayo Janssen. De opkomende middenvelder Jeroen van Wylick en de beweeglijke Mathijs Hanssen bezorgden de MVC’19- achterhoede veel overwerk. MVC’19 kon zich nauwelijks onder de druk uitwerken. Baarlo kreeg de beste kansen, maar in de afwerking faalde Baarlo. Bij de rust leidde MVC’19 verdiend

Verdiende gelijkmaker
Frank Haenen had in de Maasbreese defensie plaats gemaakt voor Erik Schoof, die sterk inviel . Baarlo bleef drukken. Op een gegeven moment kreeg Baarlo 6 corners in twee minuten tijd. De MVC’19 -vesting hield lang met kunst- en vliegwerk stand. Aanvallend moest MVC’19 het hebben van spaarzame uitvallen. Ron van den Kerkhof kreeg mandekking van twee Baarlose cipiers, terwijl andere Maasbreese aanvallers en middenvelders gedwongen werden tot defensieve werkzaamheden. De Baarlose gelijkmaker hing in de lucht. Onzeker ingrijpen van MVC’19 doelman Stan Caris bij een scrimmage stelde Baarlo-aanvoerder Rik Schotman in staat de verdiende gelijkmaker te scoren. Wie had gedacht, dat Baarlo zou gaan jagen op de winnende treffer kwam bedrogen uit. MVC’19 slaagde er in extra krachten vrij te maken. De ontlading na het winnende doelpunt van Ron van den Kerkhof was erg groot aan Maasbreese zijde. Reden om een groot feestje te bouwen in het kleedlokaal en in de kantine. Overigens werd de voetbaltoto gewonnen door teammanager Mat Nellen van het eerste elftal. Hij had niet alleen de uitslag van de wedstrijd, maar ook de maker van de winnende treffer in de blessuretijd goed voorspeld.

Komende zondag gaat MVC’19 op bezoek bij Oranje Zwart in Helmond. In Maasbree werd 28 januari 2018 overtuigend gewonnen van Oranje Zwart. Ook in Helmond wil MVC’19 voor de volle winst gaan.