Van Renselaar: “Volledig fit worden en weer genieten van het spelletje”

Na drie jaar actief te zijn geweest bij EVV Echt en RKSV Groene Ster, keert keeper Tim van Renselaar komend jaar terug bij MVC’19. De 24-jarige keeper, die in het verleden ook actief was in de jeugd van VVV-Venlo en bij SV Panningen, heeft zin in het nieuwe seizoen. “Hopelijk kunnen wij met het team zo hoog mogelijk eindigen”.

Na het seizoen 2016/2017 ruilde hij MVC’19 in voor EVV Echt. Na een seizoen bij de club uit Echt, kreeg hij de kans om als eerste doelman aan de slag te gaan bij Groene Ster. “Het was prachtig om te proeven aan de top van het amateurvoetbal. Je speelt door het hele land op de mooiste accommodaties en je komt geregeld oud profvoetballers tegen”. Een van deze oud profvoetballers waar Tim mee samenspeelde was Nathan Rutjes, oud speler van o.a. Roda JC. “Prachtig hoe hij wekelijks bezig was om iedereen op een positieve manier te motiveren.”

Hoogtepunt naast de jaarlijkse oefenpotjes tegen o.a. VVV-Venlo, Fortuna Sittard en Roda JC, was de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen in het seizoen 2018/2019. “Het was fantastisch wat er toen door me heen ging. Duizenden toeschouwers langs de kant en dan ook nog net voor rust met 1-0 voor komen.” Helaas wisten in de 2e helft Lammers, Zeneli en Rienstra van Renselaar nog te passeren. “Met een 1-3 nederlaag tegen eredivisionist Heerenveen konden wij met opgeheven hoofd de landelijke beker verlaten.”

Aan zijn avontuur bij Groene Ster kwam daarna een abrupt einde door een knieblessure en gingen de prioriteiten naar de studie Fysiotherapie. Na een voetballoze periode, begon het bij van Renselaar weer te kriebelen en zal hij bij MVC’19 zijn handschoenen weer oppakken. “Bij MVC’19 heb ik in 2016/2017 een heel mooi seizoen gehad en mede door die sfeer wil ik komend seizoen het plezier bij MVC’19 weer terugvinden in het spelletje. Op dit moment wil ik eerst volledig herstellen van de knieblessure, om daarna samen met de andere keepers een bijdrage te leveren in het zo hoog mogelijk eindigen van MVC’19.”

Welkom terug bij MVC´19 Tim

Leave a Reply