Marco Daniëls terug in Maasbree

Daniels: “Ik hoop qua goals en assists belangrijk te zijn”.

Na zijn jeugdjaren bij Fortuna Sittard en VVV-Venlo, twee seizoenen bij 2e klasser Volharding en drie seizoenen bij RKsv Wittenhorst, keert Marco Daniëls komend seizoen terug bij de club waar het als jonge talentvolle voetballer uit Maasbree allemaal begon: MVC’19. “Hopelijk kunnen wij er een mooi seizoen van maken met aantrekkelijk voetbal”.

De inmiddels 27-jarige creatieve spelmaker kwam de afgelopen drie jaar uit voor Wittenhorst. De periode in het oranje-zwart kenmerkte zich als succesvol. “Het eerste jaar speelde we lang mee om het kampioenschap en verloren we in de verlenging de district bekerfinale tegen VV Gemert. Door dit resultaat mochten wij het seizoen erop het opnemen tegen huidig 2e divisie club SV Spakenburg”. Ook dit jaar namen de Horstenaren het in de landelijke KNVB beker op tegen een groot bolwerk in het amateurvoetbal: VV Barendrecht. “Ondanks de negatieve resultaten zijn dit twee avonturen geweest, die ik niet snel meer zal vergeten”.

Door de coronacrisis komt er abrupt einde aan zijn periode bij Wittenhorst. Een periode die Daniëls zegt te gaan missen: “niet alleen heb ik zelf alles gevoetbald, ik heb het ook als een erg gezellige spelersgroep en club ervaren. Het niveau, de kunstgrasvelden en mijn teamgenoten. Ik ga het missen”.

Komend seizoen zal Daniëls dus terugkeren in “zijn” rood-wit: “Uiteindelijk zijn er meerdere persoonlijke reden van doorslag geweest. Dicht bij huis, minder reistijd, voetballen met vrienden en weer voetballen in een “nieuwe” omgeving.” Het team van trainer Tom Van Bergen zal ook komend seizoen uitkomen in de 3e klasse. Wat de verwachtingen van Daniëls zijn? “Ik hoop qua goals en assists weer belangrijk te kunnen zijn. Hopelijk kunnen we er een mooi seizoen van maken met goed voetbal.“

Als speler zal hij volgend jaar dus uitkomen voor MVC’19. Dit wil niet zeggen dat hij zijn vorige club Wittenhorst zal vergeten. “Wij hebben door het coronavirus nog een paar keer getraind om het seizoen af te sluiten, maar wil ze al het geluk toewensen voor het komende jaar. Hopelijk maken ze er een mooi seizoen van. Mij zullen ze zeker terugzien als supporter”.

Marco welkom terug bij MVC’19!

Leave a Reply