Bekerwinst MVC’19 mentale opsteker

Derde klasser MVC’19 heeft 2019 afgesloten met een 3-2 bekeroverwinning op vierde klasser RKMSV. De Maasbreese ploeg heeft verdiend de bekerwedstrijd gewonnen en kan nu na de winterstop met meer vertrouwen beginnen aan de inhaalrace in de 3e klasse C.

MVC’19 heeft in de bekerwedstrijd tegen RKMSV uit Meijel laten zien, dat de ploeg weer kan scoren en kansen kan benutten. Trainer Tom van Bergen had voor onder meer Job Bartels, Django Peeters en Juul Boots basisplaatsen ingeruimd. RKMSV startte effectief. De eerste twee aanvallen van RKMSV werden doeltreffend afgerond door Don Nijssen en Jordi Puts. MVC’19 liet zich niet van de wijs brengen door de 2-0 achterstand en vocht zich terug in de wedstrijd. In de 29e minuut maakte Joris Timmermans de aansluitingstreffer. MVC’19 wilde voor rust nog de gelijkmaker scoren. Eerst stuitte Ron van den Kerkhof op de goede keeper van RKMSV en vervolgens knalde Joris Timmermans op de paal.

In de 43e minuut was het wel raak en kwam MVC’19 verdiend langszij door Daan Peters. In de rust bleven aanvoerder Ron van den Kerkhof en Clim Moonen achter in de kleedkamer. Mike Peeters en de weer herstelde Rody Berben kwamen in het veld. Frank Haenen werd aanvoerder. Met deze wissels had MVC’19 al snel succes. In de 54e minuut bracht Juul Boots Mike Peeters in stelling. De Maasbreese spits scoorde de 3-2. MVC’19 was duidelijk de bovenliggende partij na rust. De ploeg was dominant en had met ruimere cijfers kunnen winnen. In de 67e minuut viel het licht uit op het hoofdveld. Na enkele minuten kon er echter verder gespeeld worden op het ook verlichte veld 6. MVC’19 speelde de wedstrijd professioneel uit en gaat met een goed gevoel gaat de winterstop in.

MVC’19 bekert verder, maar heeft ook zelfvertrouwen getankt voor de competitie. De missie voor MVC’19 in 2020 is duidelijk: handhaven in de 3e klasse C. De competitie start zondag 26 januari met een uitwedstrijd tegen Ysselsteyn.