Onthutsend verlies MVC’19 tegen Melderslo

Hekkensluiter Melderslo ging in Maasbree beter met de kansen om dan MVC’19. Het werd een onthutsende 4-1 nederlaag voor de Maasbreese ploeg. MVC’19 gaat als rode lantarendrager in de 3e klasse C de winterstop in.

MVC’19 begon overigens goed aan de wedstrijd. De ploeg schiep zich enkele kansen. De beste was voor Bart Crienen, maar keeper Bas van Westerveld redde fraai. Hij dreef de Maasbreese aanvallers vaak tot wanhoop en was terecht de man van de match. Overigens had trainer Wim Rijs zijn ploeg goed ingesteld. In de omschakeling wisten de gasten de MVC’19 –defensie vooral op snelheid te kloppen. Op het middenveld, alleen Joost Hesen haalde zijn normale niveau, verloor MVC’19 duidelijk de slag waardoor er geen rust kwam in het Maasbreese spel.

Het publiek kreeg een wedstrijd met veel hachelijke momenten voor beide doelen, maar Melderslo gaf MVC’19 een les in efficiency. Voor de rust kwam Melderslo in de 26e minuut door Stan van de Pas op een 1-0 en in de 43e minuut verdubbelde Teun Peeters de voorsprong. MVC’19 zag Ron van den Kerkhof, Joris Timmermans, Daan Peters, Clim Moonen en Bart Crienen kansen missen of ze vonden doelman Bas van Westerveld op hun weg.

In de rust verving MVC’19 trainer Tom van Bergen Lano Engels en Django Peeters door Job Bartels en Mike Peeters. MVC’19 begon aan een offensief. Helaas miste Frank Haenen, Ron van den Kerkhof en Mike Peeters de gecreëerde kansen, zelfs enkele voor open doel. In zo’n Sturm – und Drangperiode sloeg Melderslo genadeloos toe. In de 76e minuut scoorde Melderslo door Gijs Coenders de derde treffer. Paul van den Kerkhof werd ingeruild voor Juul Albers, die MVC’19 aanvallend nieuwe impulsen gaf. Pas in de 76e minuut kon Joris Timmermans de 1-3 scoren. Ondanks een cornerverhouding van 12-3 in Maasbrees voordeel viel er geen Maasbreese treffer meer. Integendeel in de 87e minuut maakte Bart Verheijen er 4-1 van. Verschillende MVC’19-spelers zakten deze middag door de ondergrens. MVC’19 zal na de winterstop alle zeilen moeten bijzetten om degradatie te voorkomen.

MVC’19 speelt donderdag 19 december om 20.00 uur thuis tegen RKMSV (bekerwedstrijd).