Brevendia A1 – MVC A1 0-11

Mooie Sinterklaassurprise MVC’19 A1

De spelers van MVC’19 A1 hebben zichzelf de mooiste Sinterklaassurprise gegeven: een 11-0 overwinning op Brevendia. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Cauberg zette MVC’19 A1 de Stramproyse ploeg onder druk.

De inzet was voorbeeldig. Er stond een echt team op het veld. De passes en de voorzetten waren goed. De kansen werden eindelijk verzilverd. Na tien minuten leidde MVC’19 A1 met 2-0 door Jakub “Kuba” Kozyra (een kopbal!) en Bart Houben. Toen Bram Schouten na 25 minuten de 3-0 aantekende, was het verzet van de thuisclub gebroken. Jakub Kozyra, Bart Houben en Bram Schouten zorgden voor een ruststand van 6-0 in Maasbrees voordeel. Met deze ruststand mocht Brevendia blij zijn, want de geconcentreerd spelende MVC’19 A1 liet nog wat kansen liggen in de Stramproyse schiettent. Defensief stond MVC’19 A1 goed. Als de thuisclub een schaarse kans had, stond Sander van de Broeke in het doel. Hij slaagde er in een clean sheet te houden.

Na de pauze verslapte MVC’19 A1 geen moment. De ploeg wilde met een zege met dubbele cijfers de winterstop ingaan. Ook deed iedereen zijn best om Lars Janssen te laten scoren. In beide missies slaagde de ploeg. Na rust scoorden Jakub Kozyra en Bart Houten ieder nog twee maal en ook Lars Janssen kwam op het score bord. Je kunt stellen, dat Kuba, die drie maal met het hoofd scoorde, en Bart beiden een “quattro” (vier doelpunten in een wedstrijd) op hun naam mochten schrijven. MVC’19 A1 steunde deze middag op een hechte defensie, een fel jagend middenveld en een gretige voorhoede.

Door deze 11-0 zege klimt MVC’19 A1 naar de middenmoot. Na de winterstop is de ploeg weer compleet. Eindelijk beloonde de ploeg zichzelf. Na de winterstop moet de ploeg vol zelfvertrouwen gaan bouwen aan een mooie reeks. De ploeg kan nog naar de top van de subtop groeien. Nu gewoon genieten van de winterstop en op de trainingen aan de vorm en het voetbalvermogen werken.