MVC A1 – Swalmen A1 2-1

Strijdvaardig MVC’19 A1 klopt Swalmen A1

MVC’19 A1 heeft in een spannende en boeiende wedstrijd het lastige Swalmen A1 met 2-1 verslagen. De winnende treffer kwam op naam van de ingevallen B-speler Kjell Janssen.

MVC’19 A1 moest voor aanvang van de wedstrijd een tegenslag verwerken. Jaap Bruijnen was te ziek om te spelen en moest huiswaarts keren. Verder waren alle spelers wedstrijdfit. Trainer Pi Peters had der Qual der Wahl. Swalmen A1 was in de beginfase de betere ploeg. Ze waren feller in de duel tegen de wat houterig bewegende thuisclub. Na vijf minuten straften de gasten een opeenstapeling van fouten in de Maasbreese defensie af. Weer moest de A1 een achterstand wegwerken. De mouwen werden opgestroopt en met veel inzet werd de ommekeer bewerkstelligd. Met Lars Janssen als rechtervleugelverdediger en de na een langdurig geblesseerde Quinten Ambaum op het middenveld en een voorhoede met Youri Vinken, Bram Schouten en Jakub Kozyra in de spits was voor een opstelling gekozen, die voor de nodige variatie zorgde. Ian Boots en Bart Houben zorgden op het middenveld voor de balans.

Na 25 minuten werd goed doorzetten van Youri Vinken beloond. De Swalmenverdediging kon de bal niet goed wegwerken en vanaf 20 meter haalde Bart Schoutenvernietigend uit. Zijn kanonskogel liet het net bollen. De rust ging met 1-1 in. Na rust was MVC’19 A1 de betere ploeg. Het viel overigens op, dat vele spelers te kampen kregen met krampverschijnselen. Misschien de naweeën van een natte vastelaovend of het missen van wedstrijdritme. In de 65e minuut kwam MVC’19 A1 op voorsprong, toen invaller Kjell Janssen een voorzet fraai verzilverde. In de slotfase ging bij vele spelers de vermoeidheid parten spelen en moesten er na onnodige overtredingen even een paar emotionele brandjes geblust worden, maar beide ploegen lieten het gezonde verstand zegevieren. Door de vele blessurebehandelingen duurde de blessuretijd erg lang, maar om 16.30 uur had MVC’19 A1 de eerste winst van 2016 binnen.

Komende zaterdag 20 februarimoet MVC’19 A1 op bezoek bij het sterke Panningen A1. In Maasbree was het Panningen, dat MVC’19 A1 de eerste nederlaag toebracht, waarna de A1 een lange dip belandde. De stijgende vorm van MVC’19 A1 moet de ploeg zelfvertrouwen geven voor deze titanenstrijd. Met de getoonde inzet tegen het lastige Swalmen A1 kan MVC’19 A1 in Panningen ook voor een goed resultaat gaan. De wedstrijd in Panningen begint om 15.00 uur. Hopelijk zullen weer veel supporters de A1 komen aanmoedigen.