Panningen A1 – MVC A1 1-2

MVC’19 A1 klopt Panningen A1 in slijtageslag

MVC’19 A1 heeft in een slijtageslag een verdiende 2-1 zege behaald op Panningen A1. Vanaf de eerste minuut was een strijdvaardig MVC’19 A1 beter in de wedstrijd dan Panningen A1.

Alle neuzen van de Maasbreese spelers stonden in dezelfde richting. Er werd als sterk collectief druk gezet. In duelkracht was MVC’19 A1 beter dan Panningen A1. Defensief speelde de ploeg sterk. Op het middenveld werd de slag ook gewonnen. De aanvallers zorgden voor veel gevaar. In de 20e minuut kregen de Breetsen loon naar werken. Jakub “Kuba’ Kozyra maakte de verdiende openingstreffer. Jammer, dat vlak voor rust een verdedigingsfoutje de gelijkmaker voor Panningen opleverde. Even raakte de A1 in een dipje. De rust kwam op tijd. In de pauze werd de orde hersteld.

Na de pauze bleef MVC’19 A1 de betere ploeg. MVC’19 A1 had meer de wil om te winnen dan Panningen A1. In de 74e minuut ging een goede voorzet van een van de uitblinkers van MVC’19 A1 rechtstreeks in het Panningse doel. Jaap Bruijnen was de maker van deze tweede treffer. In de slotfase probeerde de thuisclub nog een gelijkspel te forceren, maar een langdurige scrimmage in het Maasbreese strafschopgebied overleefde MVC’19 A1 met kunst en vliegwerk. In de slotfase had Bram Schouten nog de 1-3 op zijn voeten, maar hij kwam niet tot scoren.

Alle spelers verdienen veel lof. MVC’19 A1 knokte van de eerste tot de laatste minuut. Alle neuzen wezen letterlijk en figuurlijk in dezelfde richting. MVC’19 A1 zette haar opmars voort. Zo voetballend kan MVC’19 A1 heel hoog eindigen in de 1e klasse. Komende zaterdag is de ploeg vrij.