MVC’19 A1 – Baarlo A1 1-1

Zaterdag 5 Maart 2016

Terechte puntendeling MVC’19 A1 tegen Baarlo

MVC’19 A1 en Baarlo A1 hebben met 1-1 de punten gedeeld in de derby in Maasbree. Zonder de geblesseerde Lars Janssen, de niet wedstrijdfitte Quinten Ambaum en de geschorste Rodey Berben begon MVC’19 A1 aan de derby tegen Baarlo A1.

Al vroeg kwam MVC’19 A1 aan een 1-0 voorsprong. De goed leidende scheidsrechter van der Sluiszen bestrafte een overtreding van een Baarlospeler op Bram Schouten in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd feilloos benut door aanvoerder Ian Boots. Wie gedacht had dat deze voorsprong MVC’19 A1 vleugels zou geven, kwam bedrogen uit. Integendeel Baarlo A1 trok het initiatief naar zich toe. In de duels waren de Baarlonaren beter.

Alle hoge ballen in het Maasbreese strafschopgebied zorgden voor paniek in de Maasbreese defensie. Het was aan goed keeperswerk van Sander van de Broeke te danken, dat MVC’19 A1 de 1-0 voorsprong mocht koesteren. Een domme overtreding op de middenlijn in de 44e minuut werd MVC’18 A1 noodlottig. De vrije trap belandde via de binnenkant paal in het Maasbreese doel achter de kansloze Sander van de Broeke. Met de terechte 1-1 ruststand gingen beide ploegen thee drinken.

Na de pauze hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Aanvallend konden beide ploegen geen vuist meer maken. Buiten een schot van Youri Vinken op de lat en een redding door de Baarlo keeper in de laatste minuut kwam MVC’19 A1 niet tot echte kansen. Ook Baarlo A1 blonk na rust aanvallend niet uit. De ruststand was ook de eindstand. Baarlo A1 was echter de morele winnaar, want Baarlo A1 behaalde vier punten in de derby’s tegen MVC’19 A1. Schrale troost voor MVC’19 A1 : op de ranglijst staat MVC’19 A1 hoger dan Baarlo A1.

Komende zaterdag moet de MVC’19 A1 op bezoek bij FCV A1 in ’t Ven. Daar zal de hopelijk weer complete ploeg voor de volle winst moeten gaan. De wedstrijd in de Venlose buurtschap ’t Ven begint om 15.00 uur.