FCV-Venlo A1 – MVC’19 A1 0 – 3

Zaterdag 12 maart 2016

Overtuigende zege MVC’19 A1

MVC’19 A1 heeft met goed voetbal een overtuigende zege behaald tegen FCV-Venlo A1 in het Venlose  buurtschap ’t Ven. Noodgedwongen moest de niet helemaal fitte Youri Vinken in de basis beginnen, omdat Jakub Kozyra, die rechtstreeks uit Kessel naar Venlo was gereden, te laat in ’t Ven arriveerde en daarom op de bank moest plaatsnemen. In de eerste minuten ging de wedstrijd nog gelijk op, maar na een kwartiertje trok MVC’19 A1 de wedstrijd naar zich toe. De sterke Maasbreese defensie onder  leiding van keeper Sander van de Broeke en laatste man Rodey Berben gaf geen kansen weg. Het middenveld werd beheerst door captain Ian Boots, aanjager Jaap Bruijnen, de defensief ingestelde Martijn van Roy en de veel oprukkende Bart Houben. In de frontlinie mochten Youri Vinken en Bram Schouten zich uitleven.

Na zestien minuten opende MVC’19 A1 de score. Jaap Bruijnen rukte over links op en zijn voorzet werd door  Bram  Schouten verzilverd. MVC’19 A1 bleef dominant, maar verzuimde voor rust meer afstand te nemen van de thuisclub, die aanvallend geen vuist kon maken. De leeg gespeelde Youri Vinken werd in de rust vervangen door een gretig ogende Jakub “Kuba” Kozyra. Hij stond aan de wieg van de tweede treffer in de 59e minuut. Op het middenveld veroverde “Kuba ’de bal. Hij stuurde Bart Houben diep. Met zevenmijslaarzen bereikte deze de achterlijn. Zijn voorzet werd door Jaap Bruijnen omgezet in een fraaie tweede treffer. MVC’19 A1 speelde een gewonnen wedstrijd. Doordat de goed leidende scheidsrechter Klaus uit  Blerick de voordeelregel goed toepaste, kon MVC’19 A1 lekker voetballen. De ene na de andere aanvalsgolf rolde op het FCV-doel af. Bart Houben  kreeg loon naar werken, toen hij in de 65e minuut zelf de 3-0 scoorde. De offensief ingestelde  Maasbreese ploeg verzuimde in het vervolg van de wedstrijd de score op te voeren. Een sterke collectieve prestatie van een gedisciplineerd voetballende Maasbreese formatie. In de slotfase mocht een niet wedstrijdfitte  Quinten Ambaum nog speelminute maken. MVC’19 A1 deed goede zaken in de algemene stand. Vanaf deze plaats willen we assistent –trainer Huub Vinken veel sterkte wensen voor zijn aanstaande operatie.

Komende zaterdag komt IVO A1 op bezoek. In Velden werd onnodig met 5-2 van de Veldense ploeg. MVC’19 A1 wil revanche nemen. Als de ploeg compleet kan aantreden, dan kan er om 14.30 uur een boeiende wedstrijd te aanschouwen zijn.