MVC’19 A1 – IVO A1 2 – 1

Zaterdag 19 maart 2016

MVC’19 A1 neemt revanche op IVO A1

MVC’19 A1 heeft door een verdiende 2-1 zege revanche genomen op de smadelijke 5-2 nederlaag in Velden. Door deze zege verkleinde MVC’19 A1 de achterstand op IVO A1, dat derde staat. Ook maakte MVC’19 A1 een goede start in de 3e periode, maar ook via de 4e  plek op de ranglijst kan MVC’19 A1 nog kans op de nacompetitie.

Leider Ron van den Kerkhof verving trainer Pi Peters als coach. Onder zijn bezielende leiding knokte MVC’19 A1 van de eerste tot de laatste minuut. De ploeg  opereerde weer als een sterk collectief, MVC’19 A1 miste in deze wedstrijd nog steeds de geblesseerde Lars Janssen. Jakub Kozyra ontbrak door een Poolse bruiloft in zijn familie, terwijl Quinten Ambaum niet  wedstrijdfit was. MVC’19 A2-speler Jesper begon in de basis, maar ook de niet helemaal fitte Youri Vinken en Bram Schouten, maar zij vergaten hun  pintjes en  knokten zich net als de rest van de ploeg helemaal leeg. Coach Ron van den Kerkhof  had voor een verrassende aanvallende variant gekozen door middenvelder Bart Houben als rechterspits te laten opereren, terwijl Jesper een plek op het middenveld had gekregen naast aanvoerder Ian Boots en allrounder Jaap Bruijnen. Vanaf de eerste minuut ontspon  zich een boeiend voetbalgevecht, waarbij de solide MVC’19 A1 defensie nauwelijks kansen weggaf. Aanvallend werden diverse kansen gecreëerd.  Op snelheid werd de Veldense defensie vaak overtroefd. MVC’19 A1 kwam verdiend op voorsprong in de 22e minuut. Ian Boots stuurde Bart Houben de diepte in. Op snelheid klopte hij de trage defensie. Hij verschalkte de Veldense keeper met een beken schot. Met deze stand  ging de rust in.

Ook na rust was MVC’19 A1 de ploeg, die de meeste aanspraak maakte op de zege. IVO A1 stelde vooral aanvallend teleur en liet defensief steken vallen. Het leek of  de echte wil bij de Veldenaren ontbrak om te winnen. MVC’19 A1 daarentegen straalde echt uit, dat de ploeg deze wedstrijd wilde winnen. In de 70e minuut nam Jaap Bruijnen een vrije trap zo perfect, dat Jan en alleman miste en de bal achter de Veldense keeper in het doel verdween 2-0. MVC’19 A1 bleef dominant, maar de goed keepende Veldense goalie voorkwam meer goals. Ook hadden de Maasbreese spelers pech in de afronding. Youri Vinken had de meeste pech. Zijn hard schot sprong via de onderkant lat weer terug in het veld.

Toen in de slotfase een IVO-speler een onnodige tweede gele kaart ontving, was het Veldense verzet gebroken. Dat in blessuretijd IVO A1 na een zeldzaam defensie-foutje van de Maasbreese defensie de 2-1 kon scoren, deerde MVC’19 A1 niet. Een verdiende zege. Jammer dat scheidsrechter Evertz  in dit sportief duel 10 gele kaarten moest uitdelen,  waarbij er zes naar MVC’19 A1-spelers gingen, was een smet op de wedstrijd. Er waren wel vele onnodige kaarten voor onnodig wegtrappen van de bal na een overtreding en het verbaal discussiëren na een overtreding. Alleen voor Devin Boots heeft zijn gele kaart gevolgen: een wedstrijd schorsing. Komend paasweekend is MVC’19 A1 vrij. Hopelijk zijn alle spelers wedstrijdfit op zaterdag 2 april, want dan komt koploper Merefeldia A1 op bezoek. MVC’19 A1 zit in een flow. Dit moeten we vasthouden.  Nacompetitie halen, is een mooie beloning..