MVC’19 A1 – Merefeldia A1 2 – 2

Zaterdag 2 april 2016

MVC’19 A1 laat koploper Merefeldia ontsnappen

Een zeer gemotiveerd spelende MVC ’19 A1 heeft koploper Merefeldia in Maasbree aan het wankelen gebracht. Na negentig minuten stond het 2-2 op het scorebord.

MVC’19 A1 miste Wouter Holthuijsen door een tandheelkundig problem, terwijl Bram Schouten niet wedstrijdfit op de bank begon. Verder was Devin Boots geschorst en is Lars Janssen langdurig geblesseerd. MVC’19 A2-speler Koen de Meulemeester begon in de basis en speelde uitstekend. Onder de goed leidende invaller-scheidsrechter Ger Gubbels ontspon zich een boeiende wedstrijd met veel  passie, strijd en duelkracht. Beide ploegen schiepen zich kansen. Op het middenveld wonnen Ian Boots, Jaap Bruijnen en Quintenn Ambaum regelmatig de slag. De Maasbreese defensive gaf weinig kansen weg. Bovendien stond Sander van de Broeke een puike partij te keepen. Voorin moesten Bart Houben, Jakub “Kuba” Kozyra en Youri Vinken voor de afronding zorgen.

Merefeldia kwam tegen de verhouding in de 18e minuut aan de leiding, toen de gasten een traditioneel foutje in de Maasbreese defensive afstraften. MVC’19 A1 ging jagen op de gelijkmaker. In de 25e minuut mocht MVC’19 A1 juichen. Bij een scrimmage in het Nederweertse strafschopgebied wist Quinten Ambaum de verdiende gelijkmaker te scoren. De Maasbreese ploeg voelde dat er meer in zat. Het duurde tot de 44e minuut, dat MVC’19 A1 verdiend op voorsprong kwam. Een splijtende dieptepass van Rody Berben werd door Bart Houben afgerond.

Ook na de pause ontspon zich  een boeiende schouwspel. Ian Boots, Jakub “Kuba” Kozyra en Jaap Bruijnen hadden pech in de afronding. Ze hadden met een beetje geluk MVC’19 A1 in veilige haven kunnen schieten. Koploper Merefeldia A1 gooide er nog een slotoffensief uit. MVC’19 A1 wankelde, maar keeper Sander van de Broeke was onverslaanbaar. Pas in de 88e minuut werd hij verslagen. Bij een echte scrimmage wisten de gasten de 2-2 over de Maasbreese doellijn te drukken.

Merefeldia kan zich langzamerhand op gaan maken voor de kampioenstitel en MVC’19 A1 blijft meedraaien in de top van de ranglijsten maakt ook nog kans op de 3e periode. Zo voetballend moet MVC’19 A1 zichzelf belonen met een plek in de nacompetitie. Komende zaterdag moet MVC’19 A1 op bezoek bij het altijd lastige RKSVO A1 in Ospel.