RKSVO A1 – MVC’19 A1 2 – 2

Zaterdag 9 april 2016

MVC’19  A1 deelt punten in  Ospel

Net als in Maasbree kwam MVC’19 A1 niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de stugge ploeg van RKSVO A1.  Was het duur puntverlies of was het een punt winst. Gezien het scoreverloop moet je stellen, dat het een winstpunt. Gezien de uitslagen op de andere velden deed MVC;19 A1 goede zaken in de 3e periode (Koploper) als in de reguliere stand. Het halen van de nacompetitie heeft de ploeg helemaal in eigen hand. Dat verdient de ploeg, die in 2016 nog geen enkele wedstrijd heeft verloren.

In Ospel moest trainer Pi Peters al snel  enkele omzettingen doorvoeren  in de frontlinie en op het middenveld. Dat kwam  de ploeg ten goede. MVC’19 A1 maakte  in de eerste helft de fout mee te gaan met het opportunistische spel van de thuisclub. In duelkracht moest de Maasbreese ploeg fysiek het afleggen. MVC’19 A1 is op zijn sterkst wanneer de ploeg blijft zoeken naar een voetballende oplossing.  In de eerste helft waren de kansen van beide ploegen op een hand te tellen. Alles wees erop, dat de ploegen gingen rusten met een 0-0 stand. In de blessuretijd verspeelde de Maasbreese ploeg na een eigen corner knullig de bal voor het Ospelse doel. RKSVO A1 roste de bal naar voren. De Maasbreese defensie liet de bal stuiten op de hobbelige grasmat en gaf hierdoor een verdwaalde RKSVO-spits de kans om voor Sander van de Broeke op te duiken en deze te verschalken. Met een kater ging MVC’19 A1 naar de kleedkamer.

MVC’19 A1 probeerde met meer verzorgd voetbal terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte onder de bezielende leiding van Jaap Bruijnen, die goede ondersteuning kreeg van Quinten Ambaum. Bart Houben en Jakub Kozyra waren vlak na rust al dicht bij de gelijkmaker. Pas in de 65e minuut viel de verdiende Maasbreese gelijkmaker. Bij een scrimmage voor het Ospelse doel kopte Bram Schouten de bal door naar Martijn van Roy, die de trekker kon overhalen. In de 73e minuut waren er twee incidenten tussen de ingevallen Youri  Vinken en een Ospelse speler. De uitstekende leiding scheidsrechter Steffanie uit Wessem had beide voetballers al eens vermaand, maar toen beiden weer met elkaar in de clinch geraakten, nam hij de juiste beslissing. Beide kemphanen konden met een rode kaart vertrekken. Nog geen minuut later kon de anders zo betrouwbare Sander van de Broeke een bal niet helemaal onder controle krijgen. Uit een onmogelijke hoek profiteerde een  RKSVO-speler de bal in het Maasbreese doel. MVC’19 A1 ging niet bij de pakken neerzitten. De ploeg koos massaal voor de aanval. In de 89e minuut wist Ian Boots Quinten Ambaum te lanceren. Met enkele behendige bewegingen kwam hij vrij voor de keeper. Zijn uithaal betekende de verdiende gelijkmaker. In de blessuretijd had Bart Houben nog de 3-2 op zijn schoen, maar hij kon de RKSVO-keeper niet verschalken.

Komende zaterdag komt nummer 2 SVC 2000 A1 een op bezoek. MVC’19 A1 gaat voor een driepunter.