MVC’19 A1 – SVC 2000 A1 4 – 4

Zaterdag 16 april 2016

MVC’19 A1 komt sterk terug

In een spectaculaire wedstrijd heeft MVC’19 A1 na een inhaalrace tegen SVC 2000 A1 een 4-4 gelijkspel in de wacht gesleept, waardoor de ploeg na de winterstop ongeslagen bleef. De mannen van trainer Pi Peters blijven in de race voor de nacompetitie. In ieder geval moet MVC’19 A1 de laatste twee wedstrijden van het seizoen winnen om in de race te blijven.  De ploeg verdient een plaats in de nacompetitie.

Tegen de technisch goed voetballende Roermondse ploeg misten de Maasbreese ploeg keeper Sander van de Broeke en de veldspelers Lars Janssen, Martijn van Roij en Youri Vinken. Keeper Dogan Nijssen en de spelers Rens de Meulemeester en Wouter Timmermans van de MVC’19 A2 hielpen de A1 verdienstelijk uit. MVC’19 A1  begon flitsend aan de wedstrijd. Binnen 1 minuut stond MVC’19 A1  Op 1-0. Na een rush zette Bart Houben voor en Bram Schouten scoorde de openingstreffer. Even later had dezelfde Bart Schouten een grote kans op de 2-0, maar hij miste. SVC 2000 A1 trok het initiatief naar zich toe. De slag op het middenveld werd verloren, omdat SVC 2000 A1 met een inschuivende verdediger speelde. Uitblinker Jaap Bruijnen probeerde de gaten te dichten, terwijl Ian Boots en Quinten Ambaum kwamen te “zwemmen ” op het middenveld. Er was nog niets aan de hand geweest als de Maasbreese defensie resoluter had ingegrepen. Tussen de  20e en de 32 minuut stapelden het centrale verdedigingsduo  Devin Boots en Rodey Berben fout op fout. Dat leverde een 2-1 voorsprong op voor de Roermondse gasten. De laatste tien minuten knokte MVC’19 A1 zich terug in de wedstrijd. In de 43e minuut scoorde Bart Houben de verdiende2-2 gelijkmaker.

In de tweede helft gingen de Maasbreese voetballers meer duels winnen en werd door enkele tactische omzettingen het middenveld en de aanval versterkt. Toch maakte MVC’19 A1 het zichzelf weer erg moeilijk, want binnen twee minuten  na rust kon SVC 2000 A1 profiteren van twee catastrofale blunders in het hartje van de Maasbreese defensie. Het scorebord wees 2-4 aan. MVC’19 A1 knokte zich andermaal terug in de wedstrijd. Massaal werd de aanval gezocht. Dat leverde MVC’19 A1 vele vrije trappen en corners op. Jaap Bruijen nam deze corners en vrije trappen vaak heel perfect. Was hij eerst de schlemiel van de wedstrijd, nu werd Rodey Berben de held. Hij zette twee voorzetten van Jaap Bruinjen om in twee treffers. De 4-4 eindstand geeft de verhoudingen goed weer. Toen de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd affloot, was het publiek de grote winnaar. Acht treffers en vele spectaculaire momenten voor beide doelen. Wanneer alle kansen waren benut, dan was zelfs een eindstand van 9-9 mogelijk geest. MVC’19 A1 verdient een pluim voorhaar herstel in de tweede helft.

Komende weekend is MVC’19 A1 vrij.