Haelen A1 – MVC A1 2 – 1

Zaterdag 30 mei 2016

Wet van Murphy slaat  toe bij MVC’19 A1

MVC’19 A1 heeft hardhandig kennis gemaakt met de wet van Murphy. Alles wat mis kan gaan, ging mis in Haelen. De reeds gedegradeerde  Haelense ploeg wilde hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnen. Ze streden voor iedere meter.

Een ploeg met passie overblufte MVC’19 A1. Toch had  MVC’19 A1  nooit mogen verliezen van deze ploeg. Voordat de thuisclub in de 31e minuut op 1-0 kwam door een traditioneel  defensiefoutje van  MVC’19 A1, had de Maasbreese ploeg al minimaal drie keer moeten scoren. Teveel spelers waren onzichtbaar. Toch een vorm van onderschatting? Met die 1-0 stand gingen beide ploegen rusten.

MVC’19 A1 stroopte de mouwen op, maar het noodlot sloeg weer toe. Eerst  kreeg Haelen A1 een strafschop, die twee keer werd gemist, maar even later verzilverde de thuisclub een vrije trap. MVC’19 A1 trok massaal ten aanval. In de 70e minuut  scoorde Rodey Berben de aansluitingstreffer. Vervolgens werd Haelen A1 op hun eigen helft opgesloten. Het regende kansen voor MVC’19 A1, maar de bal wilde maar niet in het Haelense doel verdwijnen. Paal of lat, de goed keepende Haelengoalie of spelers, die met heel hun gewicht een doelpunt wisten voorkomen, bezorgden MVC’19 A1 een kater.

Met nog een wedstrijd voor de boeg vergooide MVC’19 A1 een grote kans op een plek in de nacompetitie. De eerste nederlaag na de winterstop lijden tegen zo’n tegenstander spreekt boekdelen. Toch is er nog een beetje hoop voor MVC’19 A1. Zaterdag 7 mei  zelf thuis winnen tegen RKMSV om 14.30 uur en dan maar hopen dat Brevendia A1 en Panningen A1 hun wedstrijden verliezen. Hoop doet leven. Overigens was de bowlingavond en de afterparty goed geslaagd.