MVC A1 – RKMSV A1 2 – 4

Zaterdag 7 mei 2016

MVC’19 A1 loopt nacompetitie mis

MVC’19 A1 heeft een unieke kans gemist om de nacompetitie te halen. De mannen van trainer Pi Peters hoefden slechts de laatste wedstrijd van RKMSV A1 te winnen en concurrent Panningen A1 moest verliezen van IVO A1. Dat laatste gebeurde, maar MVC’19 A1 verloor onnodig met 4-2 van RKMSV A1, dat door deze zege in de 1e klasse blijft.

De met veel inzet strijdende gasten knokten met sportieve middelen voor elke meter, terwijl bij MVC’19 A1 sommige spelers bol stonden van stress of andere geestelijke ongemakken.  De goed leidende scheidsrechter Evertz hield de kaarten op zak en liet vaak voordeel gelden. MVC’19 kwam op voorsprong door een benutte penalty van Ian Boots. Met een ruststand van 1-0 zat MVC’19 A1  op koers, maar door geklungel in de achterhoede in de 46e minuut, verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon.

Aan de hand van de sterk ingevallen Jaap Bruijnen nam MVC’19 A1 het initiatief. Jaap Bruijnen maakte na een mooie dieptepass van Martijn van Roij de 2-1 in de 75e minuut. Je denkt kat in het bakkie. Integendeel, want nog geen vijf minuten later mag een RKMSV-speler omringd door vijf (!!) Maasbreese verdedigers scoren. Het wordt tijd de A1- spelers een cursus verdedigen leren. In de 88e minuut had Rodey Berben moeten scoren, maar in plaats van  te scoren, mist hij deze kans. In de tegenaanval verspeelt  Kjell Nijssen ter hoogte van de middenlijn, waardoor een Meijelse speler simpel de 2-3 kan scoren. In de blessuretijd werd het ook nog 2-4. MVC’19 A1 kan haar wonden likken.

Geen prijs en een 5e plaats. De vele onnodige fouten hebben MVC’19 A1 punten gekost. Komend seizoen nieuwe kansen.