Degradatie MVC’19 definitief een feit

Zondag 21 mei is MVC’19 met 0-2 verloren tegen Hoogeloon en zal MVC’19 volgend seizoen weer in de 3e klasse gaan voetballen. Vooraf aan de wedstrijd vond de presentatie plaats van het nieuwe MVC’19 tenue dat wordt gesponsord door hoofdsponsor PVH en shirtsponsors STEF en Van Diepe klimaat comfort. Voorzitter Ron Albers richtte nog een dankwoord aan de spelers en stafleden die stoppen bij het vaandelteam. Het gaat om de spelers Rob Custers, Marco Daniels, Joost Hesen, Clim Moonen, Paul van den Kerkhof, Ron van den Kerkhof en Tim van Renselaar, trainer Tom van Bergen en leider Frans van den Kerkhof.

MVC’19 en Hoogeloon speelde om des keizers baard. MVC’19 gaat degraderen en Hoogeloon zal zich nog via de nacompetitie veilig moeten spelen. In de eerste helft gebeurde er dan ook niet veel en ging het spel op en neer waarbij beiden ploegen een paar kansen kregen maar doelpunten werden er niet gemaakt. Beiden ploegen gingen dan ook op deze zonnige dag met 0-0 de rust in.

Na de thee kreeg Hoogeloon meteen een kans maar Rens Albers en Tim van Renselaar voorkwamen een doelpunt. Een minuut later werd een mooi afstandsschot van Luuk Peeters, die z’n basisdebuut maakte, door de keeper van Hoogeloon gestopt. In de 54e minuut was het wel raak voor Hoogeloon, nadat de bal op het middenveld werd verovert en Rob Zanders vrij kwam te staan voor keeper Tim van Renselaar. Via een mooie beweging werd Tim van Renselaar omspeeld en kwam Hoogeloon met 0-1 voor. MVC’19 kreeg nog een kans via Ron van den Kerkhof die net langs schoot maar hij werd onterecht afgefloten voor buitenspel. In de 83e minuut maakte Hoogeloon de beslissende 0-2 en was de wedstrijd gespeeld. MVC’19 probeerde het nog wel maar een doelpunt zat er voor de gastheren helaas niet meer in.

Pinkstermaandag speelt MVC’19 haar laatste wedstijd uit tegen RPC.

Auteur: Peter van Diepe