Onterecht verlies MVC’19 tegen NWC Asten

Zondag 14 mei is MVC’19 na een goede start uiteindelijk toch nog verloren. Een gelijkspel had er zeker ingezeten maar uiteindelijk trok de thuisploeg de overwinning over de streep. Officieel is MVC’19 nog steeds niet gedegradeerd.

MVC’19 ging met een goed gevoel richting Asten. Bij een overwinning was de nacompetitie nog steeds in zicht. In de eerste helft zag het er ook naar uit dat MVC’19 winnend van het veld zou stappen. Aan het begin van de wedstrijd was het NWC dat een paar kansen kreeg maar telkens was keeper Tim van Renselaar een sta in de weg. Na een mooie combinatie kreeg Bart Crienen een dikke kans maar hij schoot de bal hoog over het doel. Na nog twee kansen van NWC was het aan de andere kant wel raak. Marco Daniels bracht Bart Crienen in stelling die mooi de 0-1 binnenschoot. Lang mocht MVC’19 niet genieten van de voorsprong. In de 28e minuut werd een corner van NWC door Leon van den Bosch binnen gekopt. Vlak voor rust kreeg MVC’19 nog een paar kansen met een tweede doelpunt als gevolg. Nadat Juul Albers tegen de keeper aan botste kreeg Paul van den Kerkhof de bal en vond hij het net in een leeg doel. Een heerlijk gevoel om net voor rust weer op voorsprong te komen.

Na de rust kwamen de gastheren binnen vijf minuten weer op gelijke hoogte. Daarna ging het spel op en neer maar werden er weinig kansen gecreëerd. In de 77e minuut was MVC’19 nog het dichtste bij een treffer maar de keeper van Asten stond op de juiste plek. In de 79e minuut was het wel raak. Spits Youri van Brussel stond op de goede plek om simpel de 3-2 binnen te schieten. MVC’19 probeerde nog een gelijkspel te forceren maar helaas was de tijd te kort. MVC’19 had op basis van het spel en de kansen zeker een gelijkspel verdiend maar uiteindelijk was het NWC dat aan het langste eind trok.

Komende zondag speelt MVC’19 haar laatste thuiswedstijd tegen Hoogeloon.

Auteur: Peter van Diepe