Degradatieduel MVC’19 – Excellent eindigt onbeslist

MVC’19 heeft op zondag 28 januari de belangrijke wedstrijd tegen Excellent uit Oploo gelijkgespeeld met 1-1. Na 3,5 maand kon MVC’19 eindelijk weer een punt bijschrijven, maar zowel MVC’19 als Excellent waren alleen tevreden met een overwinning. Op een zwaar bespeelbaar veld deden beiden ploegen weinig aan elkaar onder.

Aan het begin van de wedstrijd had Excellent een licht overwicht en dat resulteerde in de 4e minuut bijna tot een grote kans maar door goed verdedigingswerk van Yannick Muijsenberg werd deze aanval onschadelijk gemaakt. Tien minuten later kreeg Excellent via Sven van Gelder nog een grote kans maar de bal werd overgeschoten. In de 20e minuut moest keeper Rick van der Zee zich flink strekken om een schot te pareren. Na 26e minuut was de eerste kans van MVC’19 wel meteen raak. Een goed ingeschoten vrije trap van Daan Peters werd door Timo van Horck met het hoofd tegen de laten gekopt en in de rebound kon Mike Peeters hard binnenschieten. Niet veel later kon Mike Peeters na een snelle tegenaanval de 2-0 maken maar hij schoot de bal in een bijna leeg doel langs. In plaats van een 2-0 voorsprong werd het na een half uur 1-1 na een vrije trap van Excellent waarbij de bal voor de voeten kwam van Thijn Cornelissen die van dichtbij hard kon binnenschieten. Na een blessure van Timo van Horck mocht Joris Timmermans na anderhalf jaar blessureleed zijn comeback maken. Beiden ploegen gingen met een 1-1 stand de rust in.

In het begin van de tweede helft had MVC’19 een licht veldoverwicht en werden nog een paar kansen gecreëerd, waarbij een fraaie omhaal van Mike Peeters net over de lat werd geschoten. In de 64e minuut kreeg Sven van Gelder een grote kans maar deze bal werd prima door keeper Rick van der Zee gestopt. Een paar minuten later belandde een afstandsschot van Renzo Delissen via de paal in de handen van keeper Tij Kroef. In het laatste kwartier kreeg Excellent nog een kans maar het net werd niet meer gevonden. Na 90 minuten zwoegen stond nog steeds de 1-1 op het scorebord en gezien het spelverloop een terechte uitslag waar beiden trainers niet tevreden mee waren, omdat het slechts een punt opleverde terwijl beiden ploegen de drie punten hard nodig hebben tegen de degradatiestrijd.

Volgende week zondag 4 februari speelt MVC’19 de belangrijke uitwedstijd tegen SV United.

Auteur: Peter van Diepe