MVC’19 wint in de 99e minuut van SV United

MVC’19 heeft op zondag 4 februari de belangrijke uitwedstrijd tegen SV United uit Wanssum gewonnen. In de allerlaatste seconde van het boeiende degradatieduel wist MVC’19 via een mooie kopbal van invaller Koen Boots het duel alsnog naar zich toe te trekken en kon hiermee de belangrijke drie punten mee naar Maasbree nemen. MVC’19 heeft met deze overwinning de laatste plaats overgedragen aan SV United en heeft nu weer aansluiting met de overige clubs die in de onderste regionen bivakkeren. Voor MVC’19 was het de eerste overwinning in een uitwedstrijd.

Door de vele regen van de afgelopen weken was het hoofdveld in Wanssum onbespeelbaar en werd uitgeweken naar het kunstgrasveld. MVC’19 wilde graag de goede lijn van afgelopen week voortzetten na een gelijkspel tegen Excellent en een oefenwinst tegen HBSV. Al meteen aan het begin van de wedstrijd kreeg Daan Peters een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Hij krulde de bal mooi over de muur en schoot maar rakelings over. De eerste kans van SV United was voor spits Indy Philips die net te kort kwam om binnen te schieten. Na een half uur kreeg SV United twee grote kansen in een minuut, waarbij het eerste schot de paal schampte en bij de tweede poging de bal knap door de uitstekend keepende Rick van der Zee onschadelijk werd gemaakt. In de blessuretijd van de 1e helft moest keeper Rick van der Zee nog een keer zijn kunsten laten zien met wederom een belangrijke redding. SV United en MVC’19 gingen met een 0-0 stand de rust in.

Aan het begin van de tweede helft was het vooral SV United dat de kansen kreeg maar Indy Philips wist gelukkig voor MVC’19 het net niet te vinden. De wedstrijd werd steeds rommeliger en er ontstonden vele kleine opstootjes. De belangen van deze wedstrijd waren voor beiden ploegen erg groot. Tien minuten voor tijd kreeg MVC’19 dan eindelijk de eerste echte kans in de tweede helft. Joris Timmermans kwam één op één op de keeper maar deze wist de bal knap te onderscheppen. Door de vele opstootjes en blessurebehandelingen liet scheidsrechter Sewpersad nog tien minuten extra doorspelen.

In de 96e minuut kreeg MVC’19 een vrije trap die door Yannick Muijsenberg werd genomen. De bal werd door een verdediger met de hand beroert en de scheidsrechter kende een penalty toe. De grensrechter van SV United attendeerde de scheidsrechter erop dat de vrije trap te vroeg was genomen, waarop de scheidsrechter de penalty annuleerde en de vrije trap opnieuw moest worden overgenomen. Yannick Muijsenberg ging wederom achter de bal staan en nu bereikte hij met een mooie trap spits Koen Boots die met een prachtige kopbal in de uiterste hoek alsnog de 0-1 op het scorebord wist te brengen. MVC’19 wint in extremis van SV United en heeft met deze overwinning weer de aansluiting gevonden.

Na de “Vastelaovend” moet MVC’19 op zondag 18 februari de inhaalwedstrijd spelen tegen ONDO in Heusden.

Auteur: Peter van Diepe