Doelpuntenfestijn in Maasbree

Het publiek is de grote winnaar geworden bij de wedstrijd MVC’19 JO19 en SVC 2000 JO19. Een knotsgekke wedstrijd met vele hachelijke momenten voor beide doelen en een onverwacht scoreverloop. Het scorebord moest overuren maken. Nadat de goed leidende scheidsrechter Hol uit Uden voor het laatste fluitsignaal had gefloten stond het 8-5 in het voordeel van MVC’19 JO19. Dubbele cijfers waren mogelijk geweest.

Bij MVC’19 JO19 ontbraken de geblesseerde Youri Vinken, Quinten Ambaum en keeper Sander van den Broeke, terwijl  Stan van Wjlick en Max van Beek met pijntjes op de bank begonnen, maar in de tweede helft nog speelminuten maakten.  De gasten  uit Roermond  misten hun geblesseerde keeper en hadden noodgedwongen een veldspeler  in het doel staan , die voorkwam, dat MVC’19 JO19 niet met dubbele cijfers won. Tussen de 16e en 23e minuut vielen er 5 doelpunten. MVC’19 JO19 kwam door een fraaie solo van Rodey Berben en een tweede doelpunt van Mike Peeters op een 2-0 voorsprong. Omdat MVC’19 JO19 in haar achterhoede voor Sinterklaas namen de gasten vervolgens een 3-2 voorsprong. In de slotminuten scoorde Quinn Peeters de Maasbreese gelijkmaker, waarna Dogan Nijssen vlak voor rust de vierde treffer van de gasten noteren. Ruststand 3-4.

Direct na rust scoorde Kjell Janssen de 4-4. Vervolgens duurde het tot de 70e minuut eer MVC’JO19 opnieuw op voorsprong kwam. Een van de Maasbreese uitblinkers Bart Houben nam de 5e treffer van de thuisclub voor zijn rekening.  In het slotkwartier vielen nog vier treffers, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Mike Peeters. Hij schreef een hattrick op zijn naam. Uiteindelijk werd het 8-5 voor MVC’19 JO19. Complimenten  ook voor SVC2000 JO19, dat ook aanvallend voetbalde. Mike Peeters was dit maal het goudhaantje met vier treffers. Een verdiende zege.

Volgende week gaat MVC’19 JO19 op bezoek bij “angstgegner” Swalmen JO19. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur. We maken er iedereen er attent op, dat MVC’19 JO19 in de volgende bekerronde op zaterdag 17 december op bezoek moet bij het sterke Wittenhorst JO19 in Horst.

Auteur: Mat Nellen