ST Sparta’18/Kronenberg JO13-4 – MVC’19 JO13-3 (2 – 5)

We hebben nog 2 wedstrijden te gaan voordat deze competitie afgelopen is. Vandaag moe(s)ten we tegen de nummer laatste, volgende week moeten we tegen de nummer 1. Maar zoals telkens weer blijkt, is het geen garantie dat je makkelijk van het laagst geplaatste team wint. Sterker nog, het tegendeel is eerder waar. En zo bleek ook vandaag. Hoewel wij groot overwicht hadden, was het Sparta dat verrassend de 1-0 scoorde. Wij regen de ene na de andere meer dan 100% procent kansen aan elkaar, maar wisten er niet 1 van te verzilveren. Het doel van Sparta lag open, maar toch wisten onze jongens de bal ver naast, ver over, tegen de lat en paal te spelen. Met stijgende verbazing werd kans op kans verprutst. Sparta had niet 1 maar tientallen engeltjes voor de goal staan en van engeltjes kun je niet winnen. Zelfs niet na herhaalde schiet gebedjes.

Als geluk niet aan je zijde is dan moet je het zelf oplossen. Hoe? Geen idee, je probeert maar wat. In dit geval, door een paar tactische wijzigingen door te voeren. Een aantal spelers werd van positie gewisseld. Niet iedereen was daar gelukkig mee, maar ja, we moesten wat. En gelukkig vielen de wijzigingen goed uit want kort na het begin van de 2e helft scoorden wij de gelijkmaker, snel gevolgd door nog 4 doelpunten. Toen stokte de doelpunten productie en lukte het Sparta om nog een tegen doelpunt te scoren.

Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd waarbij de eerste helft tot lang na afloop van de wedstrijd in de kantine, nabesproken werd. Toch hebben we een aantal lichtpuntjes gezien. Het team blijft ons in “positieve” en ook een beetje in “negatieve” zin verrassen. En eigenlijk is dat ook wel leuk zolang we maar niet te vaak tegen een tegenstander hoeven te spelen met zo veel engeltjes als Sparta. Volgende week moeten we tegen Heythuysen, de nummer 1. Dan zullen wij de engeltjes hard nodig hebben.

Auteur: Erik Maassen