MVC’19 1 – Merefeldia 1 4 – 3

MVC’19 1 – Merefeldia 1  4 – 3

MVC’19 en Merefeldia hebben de toeschouwers op een spectaculaire voetbalmiddag met veel doelpunten en aantrekkelijk voetbal getrakteerd. MVC’19 won deze voetbaltopper met 4-3 en klom naar de derde plaats in de 3e klasse C.

In de eerste helft schoot MVC’19 net zoals in Weert furieus uit de startblokken. De vlot combinerende thuisclub sneed als een mes door de Nederweertse defensie. Na 6 minuten was het al raak. Marco Daniëls stuurde Ron van de Kerkhof de diepte in en alleen voor de gastenkeeper maakte de Maasbreese topscorer geen fout: 1-0. Nog geen tien minuten later stond de 2-0 op het scorebord. De mee opgerukte verdediger Paul van de Kerkhof rondde een mooie voorzet met de kop af. MVC’19 nam even gas terug, maar in de 32e minuut lanceerde Marco Daniëls Ron van de Kerkhof, die met een breedtepass Rob Custers de kans gaf om de 3-0 te scoren. Pas bij deze stand kwam Merefeldia ook aan aanvallen toe. In de 41e minuut scoorde een Merefeldiaspeler, maar dit werd afgekeurd door de goed fluitende scheidsrechter De Wit uit Grave wegens een overtreding tegen MVC’19-keeper Sjors Lintjens.

160214-mvc19-merefeldia-01
Bart Crienen en Marco Daniëls troeven Merefeldia-verdediger af.

Na de pauze kreeg Joris Timmermans de kans om de 4-0 te scoren, maar deze werd gemist. MVC’19 werd teruggedrongen door de gasten, die duels gingen winnen en die dominanter werden. MVC’19 werd in de defensie gedrukt en kwam nauwelijks onder die druk uit. Het was spitsuur in het Maasbreese strafschopgebied. In de 58e minuut benutte Maikel Hermans een strafschop en in de 76e minuut kopte Marco Smolenaars de 3-2 tegen de touwen. MVC’19 leek een aangeslagen bokser, die op de genadestoot wacht. Gelukkig heeft MVC’19 nog een sterk wapen: de snelle uitval. Rob Custers kreeg de kans om zich op snelheid door de Nederweertse defensie te worstelen. Zijn gave pass werd door Ron van de Kerkhof verzilverd in de 83e minuut. Merefeldia bleef voor een goed resultaat knokken. Het slotakkoord was voor Maikel Hermans in de 91e minuut. MVC’19 won een enerverend duel met twee verschillende helften.

160214-mvc19-merefeldia-02
Ron van de Kerkhof (rechts) scoorde twee treffers voor MVC’19.

Komend zondag ontvangt MVC’19 FC Oda, dat in oktober 2015 de laatste ploeg is geweest, die van MVC’19 won. MVC’19 aast op revanche.