MVC’19 1 – FC Oda 1 2 – 1

MVC’19 omzeilt lastige FC Oda klip

MVC’19 heeft tegen FC Oda uit Boshoven-Weert revanche genomen voor de 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd. In eigen huis won de Maasbreese ploeg verdiend met 2-1. Door de nederlagen van de concurrenten Oranje Zwart en Sparta’18 deed MVC’19 goede zaken in de strijd om de 2e periode en op de ranglijst, waar MVC’19 is opgeklommen naar de 2e plaats.

Ron van de Kerkhof voor de 18e maal trefzeker voor MVC’19.

MVC’19 miste in deze wedstrijd de verdedigers Paul van de Kerkhof (geblesseerd) en Willem Holthuijsen (griep), terwijl Marco Daniëls pas na de warming up groen licht kreeg om te spelen. Middenvelder Jeroen Cox was een ontdekking als flankverdediger. Voor rust had MVC’19 de wind mee. Het direct druk zetten werd al 18 minuten beloond. Marco Daniëls zette Ron van de Kerkhof vrij voor de keeper en scoorde zijn 18e treffer in deze competitie. Even later viel aanvaller Rob Custers van MVC’19 met een heupblessure uit. Clim Moonen maakte zijn comeback na drie maanden blessureleed en kan terugzien op een goede wedstrijd. FC Oda, dat erg compact voetbalde, kwam in de 25e minuut onverwacht aan de gelijkmaker. Bryan Yanga onderschepte een Maasbreese breedtepass en stormde op het Maasbreese doel af en verschalkte doelman Sjors Lintjens in het Maasbreese doel. Verder was de gevaarlijke FC Odaspits onzichtbaar in dit duel. Tot de rust heerste in dit spannende duel een patstelling.

160221-mvc19-oda-01
Jeroen Cox (rechts) maakte als flankverdediger indruk in de defensie van MVC’19.

Na rust had MVC’19 een veldoverwicht, maar konden beide ploegen aanvallend geen vuist maken. De kansen waren op de vingers van een hand te tellen. In de slotfase sloeg de thuisclub toe. Clim Moonen bracht Marco Daniëls in stelling buiten het strafschopgebied. De Maasbreese spelmaker verraste met zijn schot de keeper van FC Oda in de 85e minuut. De uitstekende leidende scheidsrechter de Wit uit Helmond-Brouwhuis kon enkele minuten later het laatste eindsignaal laten klinken. MVC’19 was weer drie punten rijker en blijft meedraaien in de top van de 3e klasse C.