Kwiek Venlo 1 – MVC’19 1 1-0

Zondag 6 Maart, Venlo

MVC’19 vindt Waterloo in Venlo-Zuid

Na tien wedstrijden niet meer te verloren te hebben, vond MVC’19 haar Waterloo in Venlo-Zuid. Een zeer gemotiveerd Kwiek Venlo benutte een van haar weinige kansen in de 62e minuut. Abdel-Jouad Zarioh maakte de gouden treffer. Wat een matig voetballend MVC’19 ook probeerde, de gelijkmaker werd niet gemaakt. Voor de tweede maal van dit seizoen wist MVC’19 niet te scoren. Ook bij FC Oda in Boshoven-Weert wist MVC’19 niet te scoren.

160306-kwiek-mvc19-01
Daan Peters wordt afgetroefd door een speler van Kwiek Venlo.

Trainer Huub Gaal van Kwiek had een sterk tactisch plan uitgedokterd. Hij speelde 4-4-2, waarbij het versterkte middenveld de slag op het middenveld moest winnen tegen de Maasbreese lichtgewichten. De twee bewegende spitsen hadden een vrije rol. Door compact te voetballen hield de thuisclub het speelveld klein. Ook werd de Maasbreese ploeg op duelkracht afgetroefd. Joris Timmermans en Ron van de Kerkhof kregen toch enkele kansen om te scoren, maar stuitte op de goed keepende Gino Jacobs. MVC’19 kon geen rendement halen uit de verkregen kansen. De 0-0 ruststand bood echter nog perspectief, maar MVC’19 stak matig in vorm.

160306-kwiek-mvc19-02
MVC’19 speler Bart Crienen troeft Kwiek Venlo-speler Op den Kamp af.

Al snel werd duidelijk dat wie de eerste treffer zou maken, deze match ging winnen. In de 62e minuut rondde de Kwiek Venlo-speler Abdel-Jouad Zarioh een mooie solo-actie doeltreffend af. Het bleek de enige goal deze middag te zijn. MVC’19 joeg op de gelijkmaker, maar de Venlose veste werd niet geslecht. Mooie kansen werden gemist. De Venlose defensie moest overuren maken, maar hield met kunst- en vliegwerk stand. Kwiek Venlo troefde MVC’19 op diverse fronten af. Alles wat mis kon gaan, ging aan Maasbreese zijde mis. De wet van Murphy heerste in Venlo-Zuid.

Kwiek Venlo 2016 was in vele opzichten een ander team als in 2015.Zo voetballend kunnen de Venlonaren zich handhaven. MVC’19 heeft een wake-up call gekregen. Komende zondag kan thuis tegen GFC’33 de Maasbreese ploeg de draad weer oppakken. Van een nederlaag kun je veel leren.