MVC’19 1 – GFC’33 1 3 – 5

Maasbree. 13 maart 2016

GFC’33 verslaat MVC’19 in eerste kwartier

GFC ’33 uit Grubbenvorst kwam erg scherp uit de startblokken in Maasbree. Dat resulteerde in het eerste kwartier in drie treffers voor GFC’33. Deze mokerslag kwam MVC’19 niet meer te boven. Uiteindelijk leed MVC’19 een terechte 5-3 nederlaag.

MVC’19 begon niet geconcentreerd aan de wedstrijd. GFC’33 was 100 % geconcentreerd. Gesteund door de wind in de rug trok de ploeg uit Grubbenvorst ten strijde. Met veel inzet was GFC’33 over het hele veld MVC’19 de baas. Bijna alle duels werden door GFC’33 gewonnen. MVC’19 werd zoek gespeeld. Er was geen beleving aan Maasbreese zijde. Na een kwartier stond het al  0-3.

Twee keer mocht Job Hermkes (9e en 15e minuut) de trekker overhalen. Het mooiste doelpunt kwam echter op naam van de voorbeeldige krijger op het middenveld Wouter van Denzen, die met een hard afstandsschot MVC’19 keeper Sjors Lintjens kansloos liet. De apathische Maasbreese ploeg liet zich in de eerste helft gewillig naar de slachtbank leiden. GFC’33 waande zich in een speeltuin. MVC’19 mocht blij zijn dat de Grubbenvorster doelpuntenhonger  met vijf treffers was gestild . Etienne Verhofstad scoorde in de 38e minuut de 0-4 en Job Hermkes liet in de 43e minuut de 0-5 aantekenen. Pas in de laatste minuut van de eerste helft kon Joris Timmermans de 1-5 scoren. MVC’19  ging met deze onthutsende cijfers rusten.

djangopeeters

MVC’19 speler Django Peeters (links) troeft een GFC’33-speler af

Na de pauze moest MVC’19 laten zien, dat de ploeg meer in hun mars had dan in de eerste helft. MVC’19, gesteund door de wind, ging aan herstelwerkzaamheden beginnen. Er was meer beleving. Eindelijk werden er duels gewonnen. GFC’33 werd onder druk gezet. Dat resulteerde in de 61e minuut in de tweede treffer  van Joris Timmermans.  MVC’19 trok nog massaler ten aanval. GFC’33 doelman Baghus moest overuren maken. GFC’33 beperkte zich tot levensgevaarlijke uitvallen, maar kwam niet tot scoren. Vijf minuten voor het einde maakte Joris Timmermans zijn derde treffer.  Joris Timmermans viel na de derde treffer geblesseerd uit.

MVC’19 –verdediger Erik Schoof had het zwaar te verduren tegen zijn Grubbenvorster tegenstander.

In de slotfase probeerde MVC’19 nog een gelijkspel in de wacht te slepen, maar de inzetten van Ron van de Kerkhof en Willem Holthuijsen werden vakkundig onschadelijk gemaakt door GFC’33. MVC’19 heeft heel veel geleerd van deze wedstrijd. Je moet vanaf de eerste minuut 100 % gemotiveerd en geconcentreerd  zijn, anders kun je geen wedstrijd winnen. Zondag moet MVC’19 op bezoek bij IVO, dat MVC’19 op de ranglijst gepasseerd. Een getergd MVC’19 gaat voor eerherstel in Velden.