IVO 1 – MVC’19 1 2 – 0

Maasbree. 20 maart 2016

Zakelijk IVO geeft MVC’19  geen kans

IVO heeft de topper tegen MVC’19  naar zijn hand weten te zetten. Voetbal zonder franje, maar wel efficiënt. De Veldenaren hebben de minste verliespunten en mogen over een kampioenschap dromen. MVC’19 staat met beide benen op de grond en moet zich voorlopig focussen op het komende paasweekend, waar de ploeg zes punten moet halen om de titel in de tweede periode te pakken. Dat wordt een loodzware opgave.

Paul van de Kerkhof (links) in luchtgevecht met IVO-speler Joep Sijbers

IVO –MVC’19 was geen wedstrijd voor fijnproevers. De slechte grasmat maakt goed voetbal bijna onmogelijk IVO kwam goed uit de startblokken. MVC’19 werd  in de defensie gedrukt. Het krachtvoetbal van IVO dwong MVC’19 tot werkvoetbal. De Maasbreese spelers werkten hard, maar kwamen niet toe aan verzorgd voetbal. MVC’19 moest alle zeilen bijzetten om Veldense doelpunten te voorkomen. Joost Hesen en  Paul van den Kerkhof haalden twee inzetten van de lijn, terwijl ook doelman Sjors Lintjens enkele malen fraai ingreep. MVC’19 kreeg pas in de 44e minuut haar eerste kans. Invaller Willem Holthuijsen knalde van rand strafschopgebied enkele meters naast.

climmoonen

MVC’19- middenvelder Clim Moonen (rechts) wordt voet dwars gezeten door IVO-speler

Met de 0-0 ruststand mocht MVC’19 blij zijn. Had MVC’19 gehoopt met een “sneaky” overwinning weg te komen, dan werd de hoop direct na rust de bodem ingeslagen. IVO mocht in de 47e minuut op het middenveld een vrije trap door Jens Hegger nemen. Rik Broekaart sloeg genadeloos toe. Hij kopte de voorzet fraai in. MVC’19 moest gaan aanvallen. Trainer Joe Wijnen wisselde aanvallend.  Echte kansen kreeg de Maasbreese ploeg echter niet. De IVO-defensie stond zijn mannetje. MVC’19-aanvooerder Ron van den Kerkhof lag aan de ketting bij de IVO-verdediging, terwijl middenvelder Marco Daniëls ook nauwelijks kans kreeg om zich te onderscheiden. Vlak voor tijd veranderde Rik Broekaart een voorzet van Joep Sijbers fraai van richting. De 2-0 was de genadeslag voor een aangeslagen MVC’19.

Het  is te hopen voor MVC’19, dat de ploeg komend weekend weer kan beschikken over aanvaller Rob Custers.  MVC’19 speelt vrijdagavond 25 maart  in Panningen om 19.00 uur tegen Panningen en paasmaandag 28 maart in Maasbree tegen SJVV om 14.30 uur.