Droomdebuut Yannick Muijsenberg tegen Melderslo

MAASBREE- ‘s Morgens liep hij nog de Venloop en ’s middags maak je als 16-jarige jouw debuut in het vaandelteam van MVC’19 met een doelpunt. Dat overkwam Yannick Muijsenberg. Door deze 3-1 zege heeft MVC’19 afstand genomen van de onderste regionen. De Maasbreese ploeg staat nu zesde.

In de warming up haakte Job Peeters met hamstringklachten af. Erik Schoof nam zijn plaats over in de defensie. MVC’19 begon met de juiste instelling aan de wedstrijd. Goed en vroeg storen, de duels winnen en spelmaker Bart Verheijen aan de ketting leggen met ruimte- en mandekking. Op het winderige sportpark hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, al kreeg MVC’19 de betere kansen. Mike Peeters had pech met zijn inzet, die fraai werd gestopt door Keeper Bart van Westerveld, terwijl Clim Moonen zijn inzet zag gekeerd worden op de lijn door een verdediger van de thuisclub. Melderslo stichtte ook wel eens gevaar, maar de MVC-defensie gaf weinig kansen weg. De leiding van de MVC’19-defensie was in goede handen van Paul van den Kerkhof. Ook de overige verdedigers kweten zich goed van hun taak. Op het middenveld waren Rodey Berben, Clim Moonen en Daan Peters gedisciplineerd bezig. Aanvallend mochten Joris Timmermans, Ron van den Kerkhof en Mike Peeters voor de volle winst gaan.

Joris Timmermans scoorde de openingstreffer in Melderslo. Foto: Mat Geurts Fotografie

Na de pauze kreeg MVC’19 echt de overhand. Het duurde echter tot de 70e minuut voordat MVC’19 verdiend op voorsprong kwam. Na een aanval over vele schijven gaf Frank Haenen een uitstekende voorzet, die fraai werd afgewerkt door Joris Timmermans. In de 76e minuut leverde Frank Haenen de assist aan Ron van den Kerkhof die uitstekend inkopte. De 2-0 voorsprong gaf MVC’19 vertrouwen. Toen Melderslo een terechte penalty kreeg, bracht Bart Theeuwen even de spanning terug. Inmiddels waren Jaap Bruijnen, Bart Crienen en debutant Yannick Muijsenberg ingevallen. De frank en vrij spelende Yannick Muijsenberg kreeg in de 92e minuut een grote kans. Zijn droge knal bezorgde MVC’19 de verdiende zege op het dapper strijdend Melderslo.

Komend zondag moet MVC’19 op bezoek bij HBSV. In Hout-Blerick heeft MVC’19 het altijd moeilijk. HBSV is in vorm. Een mooie testcase.