Duur puntenverlies MVC’19 in Hout-Blerick

Derde klasser C koploper MVC’19 uit Maasbree heeft zondag 6 maart in Hout-Blerick tegen laagvlieger HBSV duur puntverlies geleden. Op een hobbelig speelveld kwam de Maasbreese ploeg niet verder dan een mager 1-1 gelijkspel.

Rob Custers (MVC’19) scoorde de openingstreffer in Hout-Blerick. Foto: Math Geurts Fotografie

Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. De kansen in de eerste helft waren aan beide kanten op de vingers van een hand te tellen. De aanvallers kregen nauwelijks kansen. Bovendien staken beide keepers Jules Peeters (HBSV) en Tim van Renselaar (MVC’19) in goede vorm. Er werd wel hard gewerkt aan beide zijden, maar van goed voetbal was nauwelijks sprake. In de 24e minuut werd een doelpunt van de thuisclub wegens buitenspel afgekeurd. MVC’19 kwam in de 34e minuut na goed doorzetten van Bart Crienen op voorsprong. Rob Custers werd via een te korte terugspeelbal van een verdediger van HBSV in stelling gebracht. Hij faalde niet en scoorde de 0-1. MVC’19 kon ook met de 0-1 voorsprong gaan rusten.

Niet groots voetballend leek MVC’19 de volle winst te pakken, maar toen sloeg de wet van Murphy toe. Eerst kreeg MVC’19-speler Joris Timmermans voor de tweede maal geel van de warrig leidende scheidsrechter en moest  MVC’19 vanaf de 68e minuut met tien man verder. In de 83e minuut werd Paul van den Kerkhof bestraft in het Maasbreese strafschopgebied met een penalty omdat hij de spits zogenaamd zou hebben vastgehouden. Daan van Lare benutte deze penalty koelbloedig. In de blessuretijd viel er nog een rode kaart aan Maasbreese zijde. Trainer Tom van Bergen van MVC’19 werd wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding bestraft. Uiteindelijk werd na 98 minuten de wedstrijd afgefloten. MVC’19 ging met duur puntenverlies huiswaarts.

Komende week komt MVC’19 twee maal in actie. Donderdag 10 maart speelt MVC’19 thuis tegen middenmoter Merefeldia om 20.00 uur en zondag 13 maart komt runner up MMC Weert in Maasbree om 14.30 uur. MVC’19 zal twee keer flink aan de bak moeten.